Фалшив данъчен обикалял търговски обекти в Стара Загора

STZAGORA.NET/Пресслужба на НАП

Служителите от НАП винаги се легитимират при извършване на проверка

С карта по този образец трябва да се легитимират данъчните в посещаваните от тях обекти.

Служителите на Националната агенция за приходите (НАП) винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка, както и не осъществяват такива самостоятелно. Напомняме това по повод постъпили сигнали от вчерашния ден, че неизвестен господин се представя за данъчен инспектор и посещава търговски обекти в центъра на града.

Служебната карта на данъчните служители е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които инспекторите по приходите имат по време на проверката. Служебната карта съдържа уникален номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния и снимка. При съмнение за автентичността на служебна карта, гражданите могат да запишат номера й и да се обадят на 0700 18 700, за да разберат дали проверяващият ги инспектор наистина работи в НАП. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч. Съветваме работещите в търговските обекти да не изпадат в ненужна паника, ако бъдат посетени от контролните органи на НАП и да запомнят имената на проверяващите ги след легитимацията им.

Напомняме още, че служителите на НАП не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и актове се заплащат по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР.

Тъй като ни предстои месеца с най-много празници, напомняме, че при покупка фискалният бон е Вашата гаранция при евентуални липси или дефекти.

Информация за нередности и сигнали за корупция могат да се изпращат и по пощата на адрес: 6000 Стара Загора,ул.„Кенали”1, за Офис на НАП Стара Загора, както и в интернет на www.nap.bg.
-

социални бутони

1 коментар on “Фалшив данъчен обикалял търговски обекти в Стара Загора”

  • STZ wrote on 24 ноември, 2011, 19:32

     Това реклама на НАП ли е?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн