Демонтират ударения надлез край Николаево

STZAGORA.NET

Областният управител Йордан Николов инспектира продължаващата работа по демонтажа на надлеза край Николаево, който беше силно повреден от блъсналия се в него на 09.11.2011 г.товарен автомобил, превозващ багер. От фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд” АД съобщиха, че е създадена организация на работа по надлеза през светлата част на деня, когато движението по Подбалканския път I-6 София – Бургас е спряно, а преминаването по обходни маршрути за движение се контролира от служителите на Областната дирекция на МВР – Стара Загора.

Проверката установи, че от фирмата-изпълнител работят по демонтажа на останалите 3 греди и разрушаването на пътната плоча на надлеза. Целта е целият среден отвор да бъде премахнат, като път ІІІ-5007 Ягода – Конаре остава трайно затворен, обясниха от фирмата-изпълнител. В края на деня движението на автомобили по пътя към Бургас се възстановява, като намеренията са до четвъртък работата по обезопасяването на надлеза да приключи, информира Цветанка Иванова –началник отдел „Пътно поддържане” към Областно пътно управление – Стара Загора. Въведено е и временно ограничение на скоростта на преминаване през пътното съоръжение.

Очаква се комисия от Агенция пътна инфраструктура в най- кратък срок да извърши детайлна експертиза и да предприеме необходимите действия за бързото му възстановяване.

При инцидента на 9 ноември около 15.30 часа тежкотоварен камион, превозващ верижен багер, се блъсна в надлеза край град Николаево, при което една от носещите греди беше съборена, а останалите три са повредени. Назначената от областния управител комисия констатира, че е нарушена целостта на носещата конструкция на пътното съоръжение, както и че е провиснала тротоарната плоча от източната страна на надлеза, което направи преминаването на пътния надлез по път ІІІ-5007 Ягода – Конаре рисковано и опасно.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн