Младежка седмица на електронните медии 2: Иновации и образование в Югоизточвна Европа

STZAGORA.NET

12-17 ноември 2011 г., хотел „Железник“, Стара Загора

От 12 до 17 ноември 2011г. в Стара Загора ще се състои второто издание на проекта „Младежка седмица на електронните медии“, което този път е в международен формат и е фокусирано върху темата „Иновации и образование в Югоизточна Европа“. Проектът се изпълнява от АСОЦИАЦИЯ МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА МРЕЖА, пълноправен член на European Youth Press (www.youthpress.org)

Четиридесет студенти и работещи млади медийни специалисти от 7 страни от Югоизточна Европа ще разработят иновативни концепции за телевизия, радиостанция и нови медии, ще подобрят практическите си умения и ще участват наравно с експерти, чуждестранни журналисти и преподаватели в кръгла маса „Дефицити на медийното образование и препоръки към университетите“.

Тази кръгла маса се базира на резултатите от две анкетни изследвания, проведени в периода юни – октомври 2011г., които за пръв път ще бъдат представени в Стара Загора. Първото изследване се проведе сред 880 студенти в медийни специалности (19 – 26г.) от България, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Румъния, Молдова и Гърция, а във второто бяха анкетирани 105 мениджъри на 58 телевизии и 47 радиостанции в тези седем страни.

Резултатите от изследванията ще бъдат представени на водещите университети в Югоизточна Европа, които предлагат медийни специалности и на електронните медии в тези страни.

Кръглата маса, с която и официално стартира проекта ще се състои от 15:00ч. на 13 ноември 2011г., неделя в конферентна зала 1 на хотел „Железник“ в Стара Загора. Гости са: Дораид Ал Хафид от Асоциацията на европейски журналисти, David Bryden, Victor Fenes, Rocio Rodriguez-Cardona, Carlo Sanna и Alice Toussaint от Euromedia Zagora, Мария Василева, член на борда на European Youth Press и Мариела Чорбаджийска, програмен директор на ТВ Стара загора.

Младите журналисти ще изявят своите журналистически умения като интервюират и новоизбрания кмет на Община Стара Загора – Живко Тодоров на 16 ноември 2011г.

Проектът се финансира от Програмата за подкрепа на висшето образование на Фондация „Отворено общество“. Специален гост от финансиращата програма ще посети срещата на 15 и 16 ноември 2011г. Повече информация и анкетните изследвания можете да намерите на www.ywem.ammm.org и www.ammm.org. За контакти: 0878 647504 и 0887711256.
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн