Живко Тодоров пое Oбщина Стара Загора

STZAGORA.NET

След полагане на клетва днес новоизбраният кмет на Община Стара Загора Живко Тодоров влезе в бъдещия си работен кабинет. В присъствието на народните представители Недялко Недялков и Нели Калнева, на областния управител Йордан Николов, досегашният кмет проф. Светлин Танчев спази традициите и връчи символите на властта на наследника си – огърлицата и ключа на Стара Загора.

Още три папки получи г-н Тодоров: “Отчет за мандат 2007-2011 г.”, какъвто се прави за първи път. Втората папка съдържа копие на документа за високия кредитен рейтинг на общината, а третата – подробна информация за спечелените и разработените проекти. Данните в третата папка са от екипа на министър Томислав Дончев. По оперативните програми “Регионално развитие” и “Административен капацитет” община Стара Загора се нарежда от второ до осмо място.

Спечелените проекти са на стойност около 80 млн.лв., а подготвените (вид на технически проекти) – за 60 млн.лв., които най-вероятно ще бъдат разработени в следващия програмен период. Четвъртият дар беше книга за местното самоуправление в Старозагорска област за периода 1849-1912 г., в която може да се научи нещо, което да бъде полезно.

“Искрено и сърдечно поздравявам г-н Тодоров с изключително силната победа на изборите като областен ръководител на ПП ГЕРБ и като новоизбран кмет на общината – каза проф. Танчев. – Желая му да сформира добър екип, което е от изключително значение за по-нататъшната работа. В него да съчетае младостта и енергията на младостта с мъдростта на хора, които биха могли да му бъдат полезни. От сърце пожелавам този екип да надгради всичко онова, което направихме ние и нашите предшественици. Тръгвам си с най-добри чувства, с голяма обич и любов към Стара Загора. Благодаря на старозагорци затова, че ни почетоха. Те са хора с огромен потенциал и красиво бъдеще. На добър път, господин Тодоров. Управлявайте с достойнство Стара Загора като общински и областен център.”

Часове преди да сдаде кметския жезъл, проф. Танчев получи голяма радост. На 7 ноември 2011 г. в 3 часа дъщеря му Камелия го дари с внук Лъчезар. Новият старозагорец тежи 3.400 кг и е дълъг 52 см.

“Това е другата голяма радост, с която си тръгвам от Общината с чувство на изпълнен дълг”, каза щастливият дядо.

В самото начало на кметския му мандат синът на професора го дари с наследник и съименник – Светлин. В края на мандата се отчете дъщеря му. Да е хаирлия!

(СН)
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн