Баскетболният елит отива в Благоевград за гостуването на “Берое”

STZAGORA.NET/beroebasket.com
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, националният селекционер Росен Барчовски, старши треньорът на Левски Константин Папазов и неговият помощник Тони Дечев, шефът на съдийската комисия Стефан Станев и спортният директор на Лукойл Сашо Везенков са потвърдили присъствието си на мача “Академик” Благоевград-”Берое” според информация на gong.bg. За първи път баскетболния елит на България организира такова масово стълпотворение за мач в “А” група.

Изпълнителният директор Васил Кифев и старши треньорът Георги Младенов участваха в традиционния брифинг, организиран от клуба с журналисти от региона. “Срещите в шампионата до момента не са мерило за възможностите ни – сподели легендата на баскета ни и продължи: Истинските тестове за отбора на “Берое” ще бъдат гостуванията на “Академик” от Пловдив и Благоевград, както и това на “Овъргаз Home Line” в София. Моите притеснения са свързани с това, че ще ми бъде изключително трудно да мотивирам момчетата в хода на първенството, ако спечелим убедително в предстоящия мач. Затова, не го казвам от куртоазия, но предпочитам да изиграем завързан двубой в неделя в Благоевград, независимо как ще завърши той. Отборът на “Академик” е съставен от четирима състезатели на “Левски” и двама от “Рилски спортист”, като почти всички са юношески или младежки национали. Плюс това имат няколко опитни играчи, които нормално имат голямо желание да се представят на ниво.”

Васил Кифев добави: “Чака ни нелек мач, в който всеки един от нашите състезатели трябва разумно да се докаже. Ще победи този, който повече иска и може. Иначе казано, победата трябва да се завоюва. Но както и да завърши срещата, първенството е дълго и тази година ще бъде доста по-интерсно. Ще ни липсват много Гогов, Алипиев, да не говорим за Наско Радев, но смятам, че с ресурса, който имаме, другите отбори трябва да се притесняват.”

Срещата ще се състои в неделя от 17.00 в Спортен комплекс ЮЗИ. Отборът на “Берое” ще замине за Благоевград ден по-рано и ще проведе тренировка от 18.30 часа в същата зала.
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн