От четвъртък ще глобяват за непочистени плакати

STZAGORA.NET

Таньо Брайков

“Според Изборния кодекс до три дни след провеждане на изборите политическите партии трябва да почистят предизборните си плакати, уточни за медията ни Таньо Брайков, председател на Общинската изборна комисия. – Глобите за неизпълнение на това задължение са от 1000 до 5000 лева.”

Тъй като санкциите се налагат от кмета, редно е той да покаже жълт картон на всички, които накичиха града като коледна елха. И ако за ПП ГЕРБ и БСП крайният срок е 3 ноември т.г. включително, то всички останали 31 партии, коалиции и независими, претенденти за управници, продължават да се ослушват вече втора седмица някой друг да им свърши работата.

Според зам.-кмета Белчо Белчев казусът има две страни. Едната е почистването на изборната агитация от определените за това места със заповед на кмета. Другата е премахване на плакатите и афишите от нерегламентираните места – дървета, стълбове, спирки, ел.табла, частни и обществени сгради, магазини и обществени сгради и др.

Крайният срок за това е сряда, 2 ноември. От четвъртък общинска комисия тръгва на проверка и започва да глобява наред.

“С почистването на плакатите на ГЕРБ ще се заеме младежката ни организация, уточни Пламен Йорданов, организационен секретар на общинската структура. – По време на кампанията решението ни беше да не се разлепят плакати по улиците в града, а само в отделни обекти на симпатизанти на партията. Това почти навсякъде е спазено. От всички политически партии нашите плакати са най-малко като количество.”

“Ще направим необходимото в определения срок да отстраним от всички места нашите предизборни материали. Това е наше задължение и ние ще го изпълним”, каза Илия Златев, водач на листата на социалистите.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн