Живко Тодоров: Приоритетът ни ще бъде да привлечем свежи пари от европрограмите за Стара Загора

STZAGORA.NET

Новият кмет на Стара Загора Живко Тодоров (в средата), областният управител Йордан Николов (вдясно) и председателят на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов на първия си следизборен брифинг в партийната централа.

“По време на предизборната кампания се отнасяхме с уважение към опонентите си, не проявихме негативизъм, излязохме с идеи за реализиране през следващите 4 години” – така определи основите за изборния успех на ГЕРБ новият кмет на Стара Загора Живко Тодоров на първата си среща с медиите в новото си качество.

Той потвърди, че ще събере силен професионален екип от хора, които ще работят за доброто на общината. Ще го обяви след първата сесия на Общинския съвет, датата за чието свикване бе преместена на 7 ноември, понеделник, вместо по-рано обявената 10 ноември (четвъртък), за да се спази задължителният двуседмичен срок след провеждането на изборите за общински съветници.

“Радващо е, че в новия Общински съвет влизат 12 партии. Това означава, че ще има плурализъм на мненията, сред които ще работим за консенсус по поставяните за решаване въпроси. Ще търсим подкрепа на принципна основа. Ще действаме така, че на следващите избори за нас да гласуват и хората, които сега се въздържаха да го сторят. Ще се борим за Стара Загора”, коментира Живко Тодоров. Запитан дали ще остане областен координатор на ГЕРБ, след като седне на кметския стол, той се произнесе, че не би било удачно да съчетава двата поста.

Общинският председател на ГЕРБ и шеф на изборния щаб на партията в общината Емил Христов допълни следното: “Влизаме в Общинския съвет с протегната ръка. Очакваме от другите групи да я поемат, за да може всички да изпълним обещанията си пред старозагорци. Няма да пренебрегнем никого, но и няма да се поддаваме на провокации и да влизаме в безпринципни отношения”.

“Няма да делим общинските служители на млади и стари. В общината ще останат хората, които имат желание да работят” – така отговори Живко Тодоров на друг поставен му от медиите въпрос. Основен приоритет на новото ръководство на общината ще бъде да направи така, че в Стара Загора да влизат повече свежи пари от европейските фондове, които да омекотят влиянието на икономическата криза върху общината. “Това са безвъзмездни средства и всяка невзета стотинка ще е грях”, каза новият кмет на Стара Загора.

Сред предложенията на другите политически сили в хода на предизборната кампания Живко Тодоров е харесал и възнамерява да реализира идеята на “Съюз Стара Загора” за удължено работно време на общинската администрация в един ден от седмицата.

Пламен Русев

С преминаването на Живко Тодоров начело на местната власт в Стара Загора ще се освободи депутатското му място. Областният управител и ръководител на областния изборен щаб на ГЕРБ Йордан Николов потвърди, че вместо него в парламента ще отиде следващият в листата – бизнесменът Пламен Русев. Предстои да се вземе решение и за това, кой ще наследи досегашната зам.-областна управителка Галина Стоянова, която бе избрана за кмет на Казанлък.

-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн