Фалшива диплома лиши внука на цар Киро от шофьорска книжка

STZAGORA.NET
Пътни полицаи от Стара Загора повторно отнеха в края на миналатa седмица свидетелството за управление на 20-годишния Ангел Рашков, внук на цар Киро. Причината е, че представеният от царския внук документът за завършено основно образование, послужил за издаването на шофьорската книжка, е неистински, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора. Диплoмата е издадена през 2008 г. от основно училище “Св.Климент Охридски” в Раднево, но полицаите установили, че Ангел Рашков никога не е учил там.

Проверката е осъществена в резултат на искането на Рашков за връщане на свидетелство му за управление на МПС, отнето от служителите на сектор “Пътна полиция” – Пловдив, за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1.2 промила. С решение на Пловдивския районен съд му е била наложена глоба от 1300 лв., а книжката му е била отнета за срок от 16 месеца.

Преди броени дни внукът, който има старозагорска адресна регистрация, но пребивава постоянно в село Катуница, поискал от сектор “Пътна полиция” – Стара Загора, отнетата книжка да му бъде върната, но в резултат на изяснените обстоятелства за фалшивата диплома за основно образование, му е връчена Заповед за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с изземване на шофьорската книжка. 20-годишният Рашков е бил задържан в срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Според бившия началник на Регионалния инспекторат по образование Любомир Любенов, Ангел Рашков има действителна диплома за основно образование, но тя е била издадена три години по-рано – през 2005 г., от Частната търговска гимназия в Стара Загора. “Дипломата му е абсолютно законна, но тези, които са му я издали, не са спазили правилата”, коментира Любенов. Той припомни, че при полагането на изпит по математика за 8-ми клас в частната гимназия са нямали бланка за основно образование и взели такава от Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски” – Стара Загора. Впоследствие с оценката си по математика среден 3.00 Рашков кандидатствал и е бил приет платено обучение в Пловдивската търговска гимназия.

Към днешна дата не е известно защо след като има легитимна диплома, Ангел Рашков е представил свидетелство-менте? Не е известно и колко дипломи за основно образование притежава царският внук, след като преди месец една от телевизиите показа друго свидетелство на неговото име, издадено от основно училище във варненско село.

Подготви за печат:
Йовка НИКОЛОВА
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн