Теория на конспирацията за първия тур на изборите разцъфтя в Казанлък

STZAGORA.NET
От предизборния щаб на една от партиите в община Казанлък заподозряха осъществена мащабна конспирация за фалшифициране на изборните резултати. Множеството обаждания и сигнали на граждани до въпросния щаб, както и липсата на гарантирано твърди гласове за партии, които са ги очаквали, плюс “странното поведение на членове на ОИК, както го определят, е накарало сигнализиращите да предприемат свое разследване.

В почти всички секции членовете на комисиите са задължавали гласоподавателите да гласуват с определен техен химикал, твърдят желващите се. Изчезването дори само на 1 бр. такъв химикал в едно от населените места, казват те, е предизвикало голяма паника и спиране на изборния процес. Във всички секции според тях е бил нарушен редът за преброяване на бюлетините – те не са били изваждани една по една и отделяни по партии, а са били изсипвани накуп.

Почти всички недействителни бюлетини пък били от типа “задължително поставен хикс върху един от номерата и втори – върху друг номер. В някои секции на застъпници не е било разрешавано да имат пряка видимост по време на броенето на бюлетините. Имало и оплаквания на хора, които споделят, че отгръщайки празната бюлетина, за да гласуват, са забелязали вече поставен хикс върху един от номерата, а председателката на ОИК не била разрешила на останалите членове на ОИК да видят и дори да докоснат бюлетините преди изборния ден.

ОИК е обявила изборният ден за приключен в 22:30 ч. През нощта по нареждане на председателката на ОИК, твърдят от развилия теорията щаб, са били отваряни чували с бюлетини без присъствието на членовете на съответните СИК. Бюлетините са били наново преброявани и са писани нови протоколи до изкарване на подходящия резултат, какъвто е фрапиращият случай в едно от населените места, където резултатът за кандидатите за кмет се промени три пъти – случай, с който се занимава ЦИК.

“След дълго проучване от наша страна – пишат от щаба – и консултации със специалисти стигнахме до следните изводи:

1.Използвани са химизирани бюлетини в почти всички секции, между 100 и 150 на брой във всяка една секция. Бюлетините са били предварително обработени в печатницата, като даден номер е задраскан със специално мастило, което се появява след определени часове, вероятно след 19 ч. Считаме, че това е основната причина ЦИК да удължи изборния ден в цялата страна, за да са сигурни, че мастилото ще избие.

2. В същото време в резултат на химична реакция, друг номер, отбелязан с техния химикал в бюлетината, изчезва. Поради тази причина болшинството от недействителните бюлетини са от типа “посочени с Х едновременно два номера) – тогава, когато е използван личен химикал.

3. Членове на СИК споделиха, че им е било казано, че всички използвани нелични химикали е трябвало задължително да бъдат събрани, върнати и отчетени след края на изборния ден.

4. Наши членове на СИК се оплакаха, че след броенето на бюлетините ръцете им са били боядисани в синьо, което смятаме, че е вследствие на химикал, с който са били обработени бюлетините.

5. Съобщиха ни, че в секции в Стара Загора, където членовете на СИК са решили да преброят неизползваните бюлетини, са се натъкнали на бюлетини с отбелязан определен номер. Чухме и информация за намерен химикал със симпатично мастило в гр. Стамболийски, както и 100-процентово гласуване за една от партиите в Габровско в малки секции до 100 души.

Моля да изследвате в цялата страна нашите предположения. Вероятно ще установите огромни манипулации.
Смятаме, че бюлетините и химикалите трябва да бъдат предварително изследвани за втория тур.
Молим за спешно съдействие и мерки по този въпрос.

След като обявихме в интернет, че се досещаме за направените манипулации, около хора от нашия щаб наблюдаваме силно присъствие на съмнителни лица, от които вече се получават заплахи. Изпращат ни провокативни предложения за купуване и продаване на гласове с цел да бъдем дискредитирани.

Молим за спешна намеса.

Знаем, че звучи като „конспиративна теория”, но така изглежда само отстрани. Ние самите се съмнявахме, но има и още данни, които потвърждават нашите подозрения”, приключва писмото.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн