Откриват новото осветление и електронното табло на стадион “Берое”

Снимка "Берое онлайн"

STZAGORA.NET

Утре (26 октомври) от 17,30 ч. на стадион „Берое” с кратка официална част ще бъде ознаменувана новата придобивка – обновеното осветление и електронно табло. Всички присъстващи на стадиона ще бъдат поздравени от вокална група „Ян Бибиян” при Второ основно училище и ще могат да видят кратка видеокомпозиция за любимия отбор на новото електронно табло. Двайсетте талантливи деца от вокалната група ще изпълнят две песни – за Стара Загора и за любимия футболен отбор. Водещ на тържеството ще е актьорът и ръководещ Драматичен театър „Гео Милев” Ивелин Керанов, един от най-големите фенове на ПФК”Берое”. След церемонията в 18,00 ч. започва срещата ПФК ”Берое” срещу ПФК ”Славия”.

Каква е новата придобивка за Стара Загора и България?
Съществуващите на Стадион „Берое” осветителни тела – прожектори бяха подменени с нови, като се използва съществуващата 4-мачтова система за разпределението им.

За новото осветление са използвани прожектори с метал-халогенна лампа от 2000 вата за всеки от тях. Производство са на фирма THORN Lighting (UK), модел MUNDIAL. На всяка мачта са монтирани по 54 прожектора – в 9 реда по 6.

Осветлението отговаря на изискванията на УЕФА – чл.73, т.1 – за стадион 4-та категория. Според него за да се излъчва мач, стадионът трябва да бъде оборудван с осветителна уредба, която поддържа минимални средни вертикални осветености от 1400 лукса към фиксирани камери. Осветлението равномерно обхваща всички области на игралното поле, включително ъглите. Средните вертикални осветености се определят по два начина: когато местоположението на главната телевизионна камера е фиксирано и когато местоположението на главната телевизионна камера не е фиксирано.

Спазени са всички изисквания за нормена осветеност и равномерността и на футболното игрище. Изпълнени са и други допълнителни изисквания, свързани с визуалния комфорт на осветлението: равномерност на хоризонталното осветление за режим цветна телевизия, фактор на заслепяване, индекс на цветопредаване за отделните режими на работа.

Разработени са 4 режима на работа на осветлението: цветна телевизия, състезания и лека атлетика, тренировка и режим почистване.

Управлението на осветителната уредба се осъществява от команден пулт, разположен в сградата на главните трибуни. От пулта се включват дистанционно различни програми, т.е. различни групи прожектори. Изпълнено е и евакуационно и охранно осветление.

Снимка "Берое онлайн"

Информационно табло на стадион „Берое” от 34 кв.м служи за визуализация на събитията на терена и показване на резултатите от състезанията. Сега е изграден нов светодиоден мултимедиен екран (LED дисплей). Изборът на LED (светодиоден) дисплей е обоснован от факта, че системата е най-подходяща за излъчвания с външно приложение. Тези екрани издържат на всякакви атмосферни условия – както на дъжд и сняг, така и на силна слънчева светлина. Те са със степен на защита IP65. LED екранът е на модулен принцип, което позволява лесно сглобяване на системата спрямо спецификата на мястото за монтаж. Модулите са с размери 400х200 мм. Сглобяването на модулите дава възможност за образуването на широкоформатни екрани без наличието на фуги, а с помощта на гъвкавия софтуер за управление на сигнала се гарантират гигантски размери на системата. Модулите съдържат на точка по 4 броя светодиоди – 2 червени, 1 зелен и 1 син.

От решаваща важност за екрана е неговата опреснителна честота. Повечето телевизионни монитори поддържат 50-100 херца, докато дисплеят на стадиона поддържа минимална чистота 720 херца, което го прави изключително подходящ за мероприятия, излъчвани по телевизията. Високата опреснителна способност позволява изображението, прожектирано на екрана, да бъде възприето от камерата така, както го вижда човешкото око – без трептене, прегаряне и загуба на елементи от картината.

При работа на новото осветление и електронно табло ще се използват, без да е необходимо да се завишава мощността, два работещи трансформаторни поста: „Спортна слава” и „Берое”.

Изпълнител на проекта бе „Енергострой” ДЗЗД.

Стадион “Берое” е спортно съоръжение, част от спортен комплекс „Берое”, състоящо се от футболно игрище с размери 105х68 м, лекоатлетическа писта с 8 коридора и площ 5800 кв.м, спортна зала, покрита и открита трибуни, санитарни помещения и др.

Уляна Кьосева, Пресцентър Община Стара Загора
-

сподели бутон

1 коментар on “Откриват новото осветление и електронното табло на стадион “Берое””

  • онлайн магазин за лед прожектори wrote on 28 май, 2013, 9:58

    Хубаво , е че тези екрани издържат на всякакви атмосферни условия, както на дъжд и сняг, така и на силна слънчева светлина. Те са със степен на защита IP65. LED екранът е на модулен принцип, което позволява лесно сглобяване на системата спрямо спецификата на мястото за монтаж. Което за нас потребителите е чудесно, но вече има всичко на пазара та не бива да се учудваме.Сглобяването на модулите дава възможност за образуването на широкоформатни екрани без наличието на фуги, много благодаря за тази статия,научих много важни неща, които по късно ще обсъдя със семейството ми.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн