Живко Тодоров: Няма да участвам в уговорени мачове

STZAGORA.NET

Живко Тодоров

ГЕРБ спечели най-много гласове в трите най-големи общини в областта – Стара Загора, Казанлък и Раднево, а в четири отиваме на балотаж, съобщи на пресконференция вчера председателят на областния предизборен щаб на партията Йордан Николов. Според оценката му ГЕРБ направи една позитивна кампания и затова тези кандидати водят убедително.

“Нашата кампания беше позитивна, честна, открита, принципна, без договорки, основана на повече срещи с гражданите. За един месец стиснахме ръцете на над 25 хиляди граждани, чухме проблемите им и намерихме решение. Излизаме открито с идеите си и отстояваме принципите си”, подчерта кандидатът за кмет на Oбщина Стара Загора Живко Тодоров. “Няма да участваме в уговорени мачове, няма да търсим подкрепа от други партии, ще работим усилено, за да увеличим подкрепата на избирателите”, добави той.

Живко Тодоров поздрави основния си опонент – кандидата на БСП Бойчо Биволарски, за усилията и посочи, че е очаквал този балотаж и се е готвил за него. “Удовлетворени сме, но не сме самодоволни. Малко ни трябваше и съм сигурен, че ще успеем”, допълни той. В отговор на журналистически въпрос Живко Тодоров поясни, че екипът в общината ще бъде променен, но за конкретни имена ще се говори след седмица.

“Гласувалите за нас на първия тур показаха, че милеят за града си, а тези, които са направили друг избор, могат да преосмислят и на 30 октомври да дадат доверието си на нас. Дошло е време да се преосмисли политиката в община Казанлък, да се смени посоката на движение. Казанлък трябва да се състезава с големите областни градове и има ресурс да го постигне”, заяви кандидат за кмет на Казанлък Галина Стоянова, която води с над 25 на сто пред опонента си Васил Самарски.

Като проява на високо гражданско съзнание оцени над 60-процентната избирателна активност в Раднево кандидатът за кмет Юлиан Илчев. Той изрази увереност, че и на балотажа следващата неделя активността ще бъде същата.

И тримата кандидати на ГЕРБ благодариха на хората, които са чакали на опашки, за да гласуват за тях, и се извиниха за неуредиците, довели до струпването на хора.

Според Йордан Николов фактът, че в секциите в ромските квартали на Стара Загора и Казанлък ГЕРБ има изключително ниски резултати, показва, че партията не се занимава с манипулации и купуване на гласове.

Таня ИВАНОВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн