Идната седмица – първа копка за ремонта на кв. “Железник”

STZAGORA.NET

Проф. Димитър Динев

В средата на следващата седмица ще се направи първа копка за дългоочаквания ремонт, реконструкция и модернизация на старозагорския квартал “Железник”, съобщи за медията ни зам.-кметът и ръководител на проекта проф. Димитър Динев.

Днес кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев и Сашо Желязков, представител на ДЗЗД “Железник СЗ-2011″, подписаха договора за изпълнение на дейностите по обособена позиция 1 “Реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа на кв.”Железник” от проекта на Община Стара Загора “Подобряване на физическата и жизнената среда в кв. “Железник”, град Стара Загора”.

“Проектът е голям, сложен и в категорията рискови проекти. Затова е необходима пълна мобилизация и спазване на сроковете. Нашата администрация свърши необходимото и защити един чудесен проект, който отдавна чакат всички жители на кв.”Железник” – каза проф.Светлин Танчев.

Изпълнителят обеща, че сроковете ще бъдат спазени, защото “съзнаваме важността и отговорността на ангажимента и заставаме зад думите си” – потвърди Сашо Желязков.

Веднага след церемонията по подписването започна работна среща за уточняване графика на дейностите между трите фирми, които ще изпълняват трите обособени позиции, плюс надзорното обединение. Направени са всички уточнения. Фирмите ще работят последователно. Най-вероятно стартът ще е с ремонт на междублоковите пространства.

Проф.Димитър Динев уточни, че проектът трябва да приключи през април 2012 година като строително-ремонтни дейности, а до края на юли 2012 г. да бъде отчетен пред управляващия орган на програмата.

“Когато се изпълняват дейностите, гражданите, живеещи в “Железник”, ще трябва да понесат някои неудобства, но всичко ще бъде за добро”, обобщи проф.Динев.

(СН)
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн