Енергетици кръстиха лешояд “Марица”

STZAGORA.NET

Белоглав лешояд

Компанията “КонтурГлобал Марица Изток 3″ беше основен спонсор на втория Национален фестивал на лешоядите, организиран от Федерация на природозащитните сдружения “Зелени Балкани”, проведен в Сливен на 14 октомври.

В рамките на празника тържествено бяха кръстени два белоглави лешояда. Едната от птиците бе наречена Марица, след като сред служителите на “КонтурГлобал Марица Изток 3″ бе проведен конкурс за предложения. Другият лешояд ще се нарича Бъркли. След церемонията по кръщаването адаптираните към местните климатични и географски особености птици бяха пуснати на свобода. Благодарение на осиновителите си лешоядите получиха специални предаватели, с които ще се следи адаптацията и оцеляването им в природата.

Националният фестивал на лешоядите е част от проект “Възстановяване популацията на едрите европейски лешояди в България”, осъществяван от “Зелени Балкани”. Негова цел е популяризиране на проекта и запознаване на обществеността с ползите от неговата реализация и дългосрочна програма. “КонтурГлобал Марица Изток 3″ е единствената компания, която финансира събитието. Нейните служители засвидетелстваха своята съпричастност и своето прогресивно отношение към устойчивото развитие, както и показаха, че са готови винаги активно да помагат за опазването на биоразнообразието в България.

(СН)
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн