Стара Загора ще полети в ХV-тата Европейска нощ на прилепите

STZAGORA.NET
Във вторник Стара Загора ще се включи в националната кампания, честваща ХV-та Европейската нощ на прилепите. Събитието се отбелязва в над 30 страни от Стария континент и инициативата е под егидата на Споразумението за опазване на прилепите в Европа (EUROBATS).

В града на липите Нощта на прилепите ще бъде отбелязана от “Зелени Балкани” и Спелеоклуб “Саламандър” към ТД “Сърнена гора” с информационна кампания в парк “Пети октомври”. Организаторите обещават атрактивна и интересна програма в Градската градина. След 16.00 часа старозагорци ще могат да научат повече за тези тайнствени и уникални създания, ще имат възможността да се снимат в ролята на “най-големия” прилеп на Земята, да разберат как би изглеждал човек, ако имаше криле. Освен това са подготвени мултимедийни презентации, филми, видеоклипове и изложби, посветени на прилепите. Безспорно най-занимателна за заралии ще бъде разходката с ултразвуков детектор. Тя ще позволи да се чуят недоловими за хората звуци, издавани от тайнствените животни.

Нощта на прилепите ще зарадва и старозагорските малчугани с интересни игри и викторини, от които да научат повече за малките летящи бозайници. Те ще участват в състезания по направата на прилепи чрез японското изкуство оригами, ще майсторят маски и сладки. Подготвен е и конкурс за най-хубава рисунка на прилеп, а победителите ги очакват много награди.

ХV Европейска нощ на прилепите се отбелязва в страната ни с мащабна кампания. Чрез нея организаторите се надяват да развенчаят злите митове и незаслужения страх от тези толкова симпатични и полезни животни!

Росица РАДНЕВА
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн