Уличиха зам.-кмет на Казанлък в конфликт на интереси

STZAGORA.NET
Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси се е произнесла с решение под №8, което дословно гласи: “УСТАНОВЯВА конфликт на интереси по отношение на лицето Е.Й.Ч. на длъжност – заместник-кмет по строителството, инфраструктурата и транспорта при Община Казанлък, за това, че е участвала в организирането и подготовката на актове в частен интерес, с което е нарушила разпоредбата на чл.8, предл.1 и 2 във връзка с чл.35 от ЗПУКИ. След влизане на решението в сила, на основание чл.30 от ЗПУКИ ще се издаде наказателно постановление за налагане на конкретна имуществена санкция.” Решението подлежи на протест пред Административен съд – София, в едномесечен срок.

Комисията е била сезирана с писмо от председателя на ОбС – Казанлък Васил Самарски веднага след сесия на Общинския съвет през юли т.г., на която зам.-кметът Евгения Чернева обяви, че е в конфликт на интереси с фирмата “Би Си Ай” ООД, тъй като дъщеря й работи там и се грижи за придвижването на документацията до Общината. Самата фирма на няколко пъти това лято бе обект на няколко заседания на Общинския съвет, тъй като й бе отдадено сериозно количество общинска земя – над 1500 декара, за изграждането на фотоволтаичен парк на територията на селата Голямо Дряново, Ясеново и Черганово. В хода на дебатите тогава стана ясно, че дъщерята на зам.-кметицата работи в тази фирма като технически секретар. От трибуната на Общинския съвет на Казанлък Чернева обяви конфликт на интереси, след като бе призована да стори това от Теменужка Папазова, общинска съветничка от ПП ГЕРБ.

Пред репортер на “Старозагорски новини” Чернева заяви, че не е крила от никого информацията, че дъщеря й работи във фирма, която има отношения с Община Казанлък. Според нея не може да става дума за конфликт на интереси или каквото и да е упражнено влияние от нейна страна, тъй като не тя подготвя документацията, а общинските специалисти по инфраструктура. “Това е декларирано в подадена от мен декларация”, заяви Чернева. Тя е категорична, че в дадения от закона срок ще обжалва решението на Комисията.

Деляна БОБЕВА
Йовка НИКОЛОВА
-crl

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн