Старозагорският съд ще си каже думата за референдума в Ракитница до месец

STZAGORA.NET
Старозагорският административен съд ще се произнесе до месец по жалбата, подадена от Инициативния комитет от с. Ракитница против решение на Общински съвет – Стара Загора, с което е отхвърлено искането за референдум за това, дали гражданите са съгласни в землището на селото да бъде изградено Регионално съоръжение за третиране на битови отпадъци.

На заседанието, проведено на 28 септември, тричленен състав на Административния съд реши, че делото е фактологически изяснено, и даде ход. Искания за нови доказателства нямаше нито от страна на жалбоподателя, нито от страна на ответника.

“Ако решението на съда не ни удовлетвори, ще обжалваме пред по-висока инстанция” – заяви председателят на Инициативния комитет от с. Ракитница Генчо Иванов.

През юли Старозагорският административен съд отмени като незаконосъобразно Решението по оценката на въздействието върху околната среда на директора на РИОСВ – Стара Загора, с което е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за изграждане на Регионално съоръжение за третиране на отпадъците, обслужващо общините Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Гурково, Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево, Опан, Твърдица, Чирпан, Павел баня и Раднево на площадка Ракитница-изток. Решението на Старозагорския съд беше обжалвано пред Върховния административен съд, чиeто заседание е насрочено през декември т.г.

Славка ДЯКОВА
-crl

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн