Ученици от Стара Загора заминават на посещение в Европпарламента по покана на Илиана Иванова

STZAGORA.NET

На 14 юни Илиана Иванова (в средата) обяви 30-те най-добре представили се участници в проекта за доброволчеството, които сега летят за Брюксел. Заедно с нея са зам.-областната управителка Галина Стоянова (вляво) и секретарят на Областната управа Мариана Кръстева.

На 5 октомври 2011г. 30 ученици от 5 старозагорски училища и едно от Димитровград ще посетят Европейския парламент в Брюксел, за да се запознаят отблизо с работата на европейските институции. Пътуването е награда за участието на младите хора в проект, иницииран от представителката ни в Европарламента Илиана Иванова, свързан с обявяването на 2011 година за Година на доброволчеството.

Инициативата се проведе в първата половина на тази година. Покана да се включат в проекта „Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция“ получиха учениците от 9, 10 и 11 клас на средните училища, като идеята беше те сами да измислят вид дейност за доброволен труд. Учениците откликнаха на предложението на Илиана Иванова и се включиха много активно и отговорно.

Същността на проекта бе младите хора да бъдат насърчени да предприемат активни доброволни действия и да отделят от времето си за общественополезни дейности. Мисията на инициативата бе да възпита в тях чувство на отговорност, толерантност, състрадателност и разбиране, защото те са част от гражданското общество, което утре ще възпитава едно ново поколение. Лично Илиана Иванова на 14 юни обяви 30-те участника в проекта, които заминават сега в Брюксел. Тогава тя сподели, че е впечатлена от представените проекти и е щастлива да вижда, че младите хора в България са креативни и отговорни.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн