Социалният министър откри ремонтирания Дом на инвалида

STZAGORA.NET
Без пищни церемонии и излишни приказки, в присъствието на всички старозагорски депутати от ПП ГЕРБ, общински съветници и представители на Общината, на 30 септември 2011 г. в Стара Загора социалният министър Тотю Младенов официално обяви успешното приключване на втория етап от ремонта на “Дом за възрастни с физически увреждания” на стойност 365 178 лв. за 75 дни.

Изцяло са ремонтирани 105 стаи на домуващите, кинозалата, кухненският блок, включително битовите и складовите помещения към него. Направена е хидроизолация на кинозалата, на откритата тераса, на топлата връзка към работилниците и над асансьорните клетки.

“Ако е останало нещо за довършване, ще направим и трети етап, за да могат хората, които домуват и които се грижат за тях, да живеят при оптимално добри условия – каза министър Младенов. – През 2010 и 2011 г. бяха отпуснати близо 1 милион лева, от които 80% финансиране от Министерството на труда и социалната политика и 20% съфинансиране от Общината. Освен ремонта тук са включени квалификация и преквалификация на работници, както и 14 безработни лица, които работиха към строителните фирми. Няма да спрем да помагаме на вас и на хората, които се грижат за вас.”

Изпълняващият длъжността директор на Дома Хари Доникян благодари на всички инстанции и на фирмата-изпълнител, допринесли за извършване на големия ремонт, както и на целия персонал, който свърши много работа през този етап.

Министърът подари на Дома икона на Света Богородица и разговаря с домуващите по въпроси, които ги вълнуват. Той разгледа стаите, коридорите, кинозалата и кухнята, която три пъти на ден с 6 специални диети храни 211 души с физически увреждания.

Росица РАНЧЕВА
-gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн