Бойко Борисов нареди да се работи по решение за старозагорското летище

STZAGORA.NET

Летище Стара Загора

След като скоростно придвижи проекта за летище в Балчик, премиерът Бойко Борисов поиска отчет от министрите си за лошото състояние на старозагорското летище, става ясно от стенограма на заседанието на Министерския съвет, цитирана от “Медиапул” под заглавие “Бойко Борисов: Все едно е имало бомбардировки на старозагорското летище, а не в Югославия”.

Ппремиерът повдига темата по време на точка за промяна в собствеността на имоти. “Летището в Стара Загора, онзи ден минах покрай него, на кой е – военно ли е или е на транспорта? Летището е разграбено, буренаци, не е летище“, възмущава се Борисов.

Министърът на транспорта Ивайло Московски обяснява, че пътеките за рулиране плюс приемно здание, плюс още две сгради се на Министерството на транспорта, пистата плюс целия терен са на Министерството на отбраната, а кулата е на РВД. “Това е ситуацията там. През 2008 година е започнало някакво трансфериране и е стопирано“, допълва той.

“След като сте го проверили, подгответе ми за следващото заседание на Министерския съвет, искам да има един собственик, който да знам, че е отговорен“, нарежда премиерът.

“В момента там всичко е разграбено, от години бурени, стотици декари, нито се обработват, нито се ползват. Все едно там е имало бомбардировки, а не в Югославия. Така, че за следващия път да се помисли веднага дали да се пуска на концесия, за контейнерен терминал, за ползване, общината иска ли го, вие ли го искате. Просто е грехота, най-малкото – плодородна земя със стотици декари и безстопанственост“, посочва Борисов.
-

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Бойко Борисов нареди да се работи по решение за старозагорското летище”

  • Дес wrote on 30 септември, 2011, 20:51

    браво, бе… от толкова години сега се сети някой. и то за какво е разграбено?? обикновения гражданин ли да ходи да поддържа и да лее дупките, че да не прилича на бивша Югославия…?! като толкова го боли за летището – парички и поправка, поддръжка и отговорност.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн