Шофьор на съдебен шеф e обвинен в измама

STZAGORA.NET

Представил се за съдия от специализиран наказателен съд

47-годишният Стефан Стефанов, служебен шофьор на председателя на Окръжен съд – Стара Загора, Тоньо Тонев, е обвинен в измама. Повдигнатото срещу шофьора обвинение е по чл.210, ал.1, точка 1 и 2 от Наказателния кодекс. Прокуратурата му е наложила мярка за неотклонение “парична гаранция” от 3000 лева, която Стефанов ще обжалва предстоящата седмица пред Районен съд – Стара Загора.

За измамата Тонев научил преди десетина дни, когато се запознал с жалба, депозирана от жител на Бургас. Стефанов се представил пред бургазлията като съдия от специализиран наказателен съд и обещал, че ще съдейства за разрешаване на “затлачено” дело срещу бившето ГУСВ. За целта бургазлията му броил 5000 лв. и му дал комплект гуми, които уж щели да бъдат дадени на ГУСВ за решаване на съдебния спор в полза на гражданина.

Стефанов е служебен шофьор на председателя на Окръжен съд – Стара Загора от 8 години. “Буквално съм шокиран от случилото се. В България няма подобен прецедент, но Стефанов ще трябва да понесе последствията от неправомерните си действия”, коментира вчера пред медията ни Тоньо Тонев.

До приключване на досъдебното производство Стефанов ще бъде отстранен от заеманата длъжност. До редакционното приключване на броя не стана известно защо шофьорът е обвинен за измама в особено големи размери, тъй като взетите от него 5000 лв. и комплектът от гуми по силата на българското законодателство не минават в графата “особено големи размери”.

Йовка ВЕЛИКОВА
-vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн