Военнослужещите от Втора лека пехотна бригада отбелязват 13-та годишнина от нейното формиране

STZAGORA.NET
Военнослужещите от Втора лека пехотна бригада в Стара Загора ще отбележат на 1 септември 2011 г. 13-та годишнина от формирането на бригадата. На тържеството ще присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов.

Тържественото отбелязване на годишнината ще започне утре, 31 август, със състезание по стрелба със 7,62 мм автомат “Калашников” и 9 мм пистолет “Макаров”. Спортната проява ще започне от 09.30 ч. на Гарнизонен учебен център “Люляк” и в нея ще участват военните формирования от бригадата, представители на областната и на общинската администрация, както и на областните дирекции на МВР – гр. Стара Загора и на “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Същия ден в района на Втора лека пехотна бригада ще се проведат и спортни състезания по футбол и волейбол, а в гарнизонния военен клуб в града – турнири по тенис на маса и шах.

На 1 септември (четвъртък) от 09.00 ч. военнослужещите от бригадата ще се включат в състезания по военно-приложни спортове.

На тържеството по повод празника същия ден командирът на Втора лека пехотна бригада бригаден генерал Петър Петров ще награди военнослужещи от състава на бригадата за отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. От името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев награди на военнослужещи и цивилни служители от военното формирование ще връчи заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов.

Втора лека пехотна бригада – Стара Загора е формирана през 1998 г. на основата на тогавашната Втора мотострелкова дивизия. Тя е наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна Тунджанска дивизия. Военнослужещите от бригадата и днес с достойнство изпълняват задачите по издигане на бойната подготовка за гарантиране на националната сигурност, участие в международни мисии и операции и за оказване на помощ на населението при бедствия и аварии.

===============

Във връзка с честването на празника на Втора Тунджанска лека пехотна бригада 1 септември ще се проведат следните мероприятия:

На 31 август 2011 г.:

- От 09:30 до 13:30 часа на Гарнизонен учебен център „Люляк” – състезание по стрелба със 7,62 мм автомат „Калашников” и 9 мм пистолет „Макаров” между представителните отбори на военните формирования от бригадата, Областна администрация – Стара Загора, Община Стара Загора, Областна дирекция на МВР – Стара Загора и Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”;

- От 09:00 до 13:00 часа в района на военно формирование 24150 (ул. „Августа Траяна” № 23) – турнири по футбол и волейбол между представителните отбори на военните формирования от бригадата;

- От 09:00 до 13:00 часа в района на Военен клуб – Стара Загора (ул. „Августа Траяна” № 23) – турнири по тенис на маса и шах между представителните отбори на военните формирования от бригадата.

На 1 септември 2011 г.:

- От 09:00 до 10:50 часа в района на военно формирование 48430 – Стара Загора (ул. „Хан Аспарух” № 29, до МОЛ „Галерия”) – състезание по военно-приложни спортове;

- От 11:00 до 11:40 часа в района на военно формирование 48430 – Стара Загора – тържествен ритуал, включващ приемане на строя на бригадата, слово на командира на Втора Тунджанска лека пехотна бригада бригаден генерал Петър Петров, награждаване на отличили се военнослужещи и цивилни служители, и на победителите в спортните състезания, и преминаване в тържествен марш.
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн