Три тона негодно месо откриха в Раднево

STZAGORA.NET
Три тона месо с изтекъл срок на годност откри проверка на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в магазин от търговската верига “Европа” в Раднево. Информацията бе потвърдена от директора на ОДБХ в Стара Загора д-р Генади Ганчев. Отлежалите мръвки били съхранявани заедно с прясното месо, което било още едно нарушение на съществуващите правила. Нарушения са били открити и в етикетирането на годните за консумация продукти, между които и разфасовки на млечни продукти – кашкавал и сирене.

Проверката на ОДБХ, извършена съвместно със служители на Икономическа полиция, е установила и множество други нарушения на нормативните изисквания. Има липса на нужните термометри в някои от хладилните съоръжения, констатирано е и наличие на скара, където са били предлагани готови продукти, както и транжорна за месо, за които магазинът няма нужното разрешение. Установено е също, че в търговския обект е извършвана и термична обработка на пилешки продукти, също без разрешение от съответните институции. На нарушителя са съставени пет вида протоколи, а описаното месо с изтекъл срок на годност най-вероятно ще бъде унищожено в шуменския екарисаж, каквато е практиката в подобни случаи.

Също в Раднево е извършена проверка и на пицария, намираща се на централната улица в миньорския град. Установено е, че в търговския обект няма документация за технологичния процес и системата за самоконтрол. Проверяващите от ОДБХ са връчили на управителя на пицарията констативен протокол за нарушенията.

Мира ГАБРОВСКА
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн