Авария изгори ел.уредите в голям жилищен блок

STZAGORA.NET

Домакинствата ще бъдат обезщетени, съобщиха от ЕВН България

Блок 51, в който има повредени електроуреди.

“ЕВН България Електроразпределение” АД ще обезщети клиентите с изгорели електроуреди от аварията на 3 август т.г. в жилищния блок на бул.”Княз Александър Батенберг” 51 в гр. Стара Загора, съобщиха вчера от пресцентъра на дружеството.

“Аварията стана около 15.45 часа на 3 август. След подаването на ток с по-голям волтаж изгоряха компютри, перални, телeвизори, хладилници и климатици. Блокът ни е от осем входа с над 300 домакинства, голяма част от които са потърпевши от случилото се”, информира уважаван старозагорски учител, живущ в блока на ул. “Княз Александър Батенберг” 51.

Пострадала от токовия удар собственичка на електроуреди показа повредения си телевизор.

От ЕВН България обясниха, че след извършване на техническа профилактика на съоръжения по електроразпределителната мрежа в Стара Загора, в района на ул. “Иван Гарванов” и бул. “Княз Александър Батенберг” е извършено включване на трафопост, захранващ с електроенергия жилищния блок на “Княз Александър Батенберг” 51. При включването на трафопоста изгаря единият от трансформаторите. Вследствие на аварията се стига до повреда на електроуреди на част от клиентите на посочения адрес.

Веднага от дружеството са били предприети мерки за ограничаване мащаба на аварията и за възстановяване на електрозахранването. Стартирала е процедура, съгласно Общите условия на дружеството, за обезщетяване на засегнатите клиенти: сътрудници на “ЕВН България Електроразпределение” АД изготвят констативни протоколи, в които се описват доказани щети.
Като обезщетение на клиентите дружеството ще изплати стойността на извършения ремонт на уредите от сервиз, след представяне на платежен документ (фактура).

С цел по-бързото установяване на нанесените щети от ЕВН България апелират засегнатите от аварията да се обърнат към Клиентски енергоцентър (КЕЦ) – Стара Загора, на ул. “Отец Паисий” 89. Всички сигнали, които се подават от клиентите, се проверяват детайлно и се извършва оглед намясто от сътрудници на “ЕВН България Електроразпределение” АД. Допълнителни разяснения и информация гражданите могат да получат от денонощния телефонен център на дружеството на 07001 7777.

“Ръководството на “ЕВН България Електроразпределение” АД моли всички засегнати клиенти от ул. “Княз Александър Батенберг” 51 за извинение и уверява, че ще предприеме всички необходими мерки за бързото изясняване на случая и пълното компенсиране на причинените щети”, се казва още в прессъобщението.

Подготви за печат:
Йовка ВЕЛИКОВА
-
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн