Стягат шести протест срещу високите цени на горивата

STZAGORA.NET
Шести национален протест против високите цени на горивата организира Гражданско сдружение СИЛА (Съюз на интернет-любителите на автомобили), съобщи Владимир Митев, председател на организацията за Стара Загора. Той ще се състои на 31 юли, неделя, от 17 часа едновременно във всички градове в страната.

Първите протести бяха през пролетта. Организацията тече основно в социалната мрежа “Фейсбук”, където е създадена както национална група, така и по градове.

“За пореден път “Лукойл” повиши цената на горивата и при това неоснователно! Като “оправдание” дават покачващата се цена на горивата на световните пазари. След миналото повишение, което беше и причина за протестите, които организирахме, намалиха цената с около 3-4%, въпреки че цената на световните пазари бе понижена с над 20%. Сега за няколко дни повишиха цената с над 15 ст.!!! За това започваме подготовка за нов общонационален протест!”, са написали организаторите на стената на групата. Те отправят и призива “Нека този път да излезем всички и да покажем, че няма да търпим повече да ни мачкат!!!”

Сборният пункт в Стара Загора е на паркинга на Техномаркет “Европа” в 16 часа в неделя. Маршрутът и действията се уточняват, ще бъдат поискани и необходимите разрешения, каза Владимир Митев. Желаещите да установят връзка с организаторите могат да го намерят на мобилен телефон 0877709796.

Таня ИВАНОВА
-gerb

сподели бутон

1 коментар on “Стягат шести протест срещу високите цени на горивата”

  • Дес wrote on 26 юли, 2011, 14:15

    … аз пък съм за по-малко ползване на колите. 


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн