“Гостите” в изтрезвителя намаляха

STZAGORA.NET

24-часовият престой в заведението струва 20 лева

Почти двойно е намалял приемът на хора в нетрезво състояние в старозагорския изтрезвител в сравнение с първите шест месеца на миналата година. От началото на 2011 г. в заведението са приети 222 лица, докато пред 2010 г. за същия период броят им е бил над 300. “Притеснителен факт е, че някои от лицата са приемани при нас по 2-3 пъти, което пък от своя страна говори за рецидив при злоупотребата с алкохол!”, коментира главен инспектор Радостин Кадиев, началник-сектор “Охрана на обществения ред и територията” в отдел “Охранителна полиция” при ОД МВР – Стара Загора.

През първото тримесечие в изтрезвителя са приети 90 пияни. Тенденцията обаче е с повишаването на температурите да се увеличават и прекалилите с алкохола. Техният брой варира в порядъка от 40 до 50 на месец, като засега първенството се държи от “абитуриентския” май с 49 нетрезвеници. Най-честите причини за прием в “хотела” са хулигански прояви и/или буйства.

В старозагорския изтрезвител работи екип от 5-ма души, сред които и хуманен фелдшер. В него “клиентите” задължително биват подлагани на медицински преглед. “24-часовият престой в изтрезвителя струват 20 лева. Е, има случаи, когато лицата си тръгват и след 7-8 часа…”, коментира още главен инспектор Радостин Кадиев. В заведението си има прилични санитарни възли и отделни помещения за мъже и жени. Ежедневно помещенията се дезинфекцират с препарати, отделно се пръска и против паразити. Любопитното е, че тази годината в старозагорския изтрезвител е престоял и един чужденец.

За разлика от Стара Загора, още преди две години Софийска община увеличи престоя в отрезвителя си на 100 лв. Тарифите в Стара Загора не са променени от 7-8 години.

Петя ИЛИНОВА
-gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн