Кандидат-кметовете на ГЕРБ се представиха пред медиите

STZAGORA.NET

От ляво надясно: Галина Стоянова, Живко Тодоров и Юлиан Илчев.

До края на юли ще станат известни кандидат-кметовете на ГЕРБ и в останалите 8 общини на Старозагорска област, съобщи вчера Живко Тодоров в качеството му на член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор на ПП ГЕРБ в Старозагорска област. В някои от общините засега или все още няма номинирани кандидати, или се конкурират по няколко имена, сред които ИК на ГЕРБ ще избира най-подходящия.

Тримата, на които ГЕРБ гласува доверие, споделиха вчера пред медиите мотивите си да участват в предстоящите местни избори.

Самият Живко Тодоров заяви, че решението му да се кандидатира не е било взето бързо. Това е станало след широки консултации – и на местно ниво, и заедно с централното ръководство на партията. Помогнала е и категоричната подкрепа, която кандидатурата му е срещнала у членовете на ГЕРБ-Стара Загора.

“Съзнавам изключителната отговорност да водим кампания при наличието на кмет на ГЕРБ в Стара Загора, който не желае да се кандидатира за следващ мандат”, коментира Живко Тодоров предизборната ситуация.

“Познавам община Казанлък и нейното развитие дотук и като зам.-областен управител, и като секретар на общината преди време. В нея през тези години има много пропуснати ползи и хаотично вземани решения. Ние от ГЕРБ искаме да променим философията на управление в общината, както и отношенията между двете власти – кмет и общински съвет”, обясни на свой ред мотивите си Галина Стоянова, утвърдена от ръководството на ГЕРБ да се състезава за градоначалническия пост в Казанлък.

“За мен лично ПП ГЕРБ е безалтернативен политически субект не само през следващите две години. Поради това отговорността, с която те ме натовариха, кореспондираше с моето вътрешно разбиране, че трябва да не се стои отстрани и да се гледа как едни хора се стремят да свършат нещо за тази страна, по мое дълбоко убеждение – в правилната посока, но и ние да запретнем ръкави и да помогнем с каквото можем”, сподели пред медиите кандидат-кметът на ГЕРБ в Раднево д-р Юлиан Илчев, който преди две години спечели частичните избори в миньорския град с подкрепата на сдружение “Възраждане за Раднево”. Той подчерта, че сега го подкрепял и Съюзът на предприемачите в община Раднево (СПОР), в който членувал и синът на предшественика му Нончо Воденичаров.

-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн