Наградиха полицаи за празника на МВР 5 юли

Директорът на ОД МВР комисар Алекси Алексиев връчи наградите на отличените полицейски служители.

*

На специална церемония в Лапидариума на Община Стара Загора днес бяха наградени полицаи от системата на Областна дирекция на МВР – Стара Загора. Кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев връчи плакет на общината и грамоти на шестима служители от системата. В церемонията участваха и кметовете на Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово, които също отличиха служители от районните полицейски управления в съответните градове.

Към всички присъстващи с приветствия се обърнаха Областният управител Йордан Николов и директорът на ОД на МВР – Стара Загора Алекси Алексиев.

Церемонията започна с химна на Република България и едноминутно мълчание с падане на колене в памет на говорителя на Областната дирекция Йонка Георгиева.

На нейно име журналистите на Стара Загора учредиха награда „За доблестна постъпка” – кристален знак.

Наградата на името на Йонка Георгиева бе връчена на Стефан Иванов от Чирпан.

*

Наградата бе връчена на чирпанлията Стефан Иванов, който участва в спасяването на пострадалите от жестоката катастрофа на АМ”Тракия”, отнела живота и на незабравимата Йонка Георгиева. В нейна чест по-рано днес на четвърто експозиционно ниво в музея бе открита изложба „Историята на МВР”, която ще може да бъде разгледана до 31 юли. Експонатите са от фондовете на Музея на МВР и Регионалния исторически музей – Стара Загора.

Тържеството и изложбата днес бяха проявите, организирани от ОД на МВР в чест на утрешния празник на МВР – 5 юли.

Уляна Кьосева, Пресцентър Община Стара Загора

-

Областният управител Йордан Николов поздрави служителите от системата на МВР в Областната дирекция – Стара Загора на тържество в навечерието на професионалния им празник – 5 юли, което се проведе в Регионалния исторически музей.

„Убеден съм, че празникът ни ще бъде общ, защото когато носителите на реда и сигурността в обществото имат повод да празнуват, това е празник на всички. Всички, които зачитат закона и уважават личната свобода и достойнство на хората – едно от най-ценните завоевания на демокрацията”, каза в словото си Николов. Той изрази надежда, че правителството ще успее да направи техния труд по-безопасен и делника им по-лек. „Сигурен съм, че така и вие ще се чувствате по-удовлетворени от работата си и ще постигнете по-добри резултати в полза на обществото”, обърна се към служителите на МВР областният управител.

Преди тържеството в лапидариума, в зала 33 на РИМ беше открита изложба с експонати от историята на вътрешното ведомство, която беше посветена и на трагично загиналата преди 20 дни говорителка на ОД МВР – Стара Загора Йонка Георгиева. За първи път беше връчена учредената от старозагорските журналисти в нейна памет награда „За доблестна постъпка” на Стефан Иванов от Чирпан, който участва в спасяването на пострадалите от жестоката катастрофа на автомагистрала “Тракия”. Благодарствена грамота за оказано съдействие на полицейските служители при разкриване на изключително тежко престъпление получи младият Христо Тотев от Стара Загора.

На тържествената церемония благодарности и награди от името на вътрешния министър Цветан Цветанов, главния секретар Калин Георгиев и кметове на общини, получиха полицаи от системата на Областна дирекция на МВР – Стара Загора и полицейските управления в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово.

Емилия Благоева Главен експерт “Връзки с обществеността”

-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн