Партиите от ОДС подкрепиха Дамян Георгиев за кмет на Стара Загора

STZAGORA.NET

*

Местните организации на Общността на демократичните сили (ОДС) подкрепиха днес независимата кандидатура на Дамян Георгиев (вторият отдясно) за кмет на община Стара Загора.

В ОДС влизат следните партии:

- Съюз на свободните демократи;
- Демократическа партия;
- Движение “Гергьовден”;
- Български демократически съюз “Радикали”;
- Клуб “Сенатор”;
- ПП “Никола Петков”;
- Сдружение “Земеделско движение” и
- ПП “Българска нова демокрация”.

Кандидатурата на 43-годишния адвокат Дамян Георгиев бе издигната на 9 май от инициативен комитет, включващ представители на старозагорската общност, негови колеги юристи от града, преподаватели от Тракийския университет и спортисти като Тити Папазов и световния шампион по борба Христо Маринов. В дните след това Дамян Георгиев бе подкрепен от Земеделския народен съюз на Стефан Личев, Съюза на патриотичните сили “Защита” (Йордан Величков, д-р Петър Берон и др.) и Стопанската камара в Стара Загора. Днешната подкрепа на ОДС е четвъртата поред за него.

* * *

Според председателя на общинската организация на Съюза на свободните демократи (ССД) Методи Пенчев след вътрешния си вот от 12 юни сините са се “капсулирали” и това е станало причина ОДС да подкрепи кандидатурата на Георгиев. По преценката на коалицията той имал богат жизнен и професионален опит, финансова стабилност и десни принципи – нещо много важно за определящата се като такава ОДС.

А според Мариана Стоилова – член на Управителния съвет на Движение “Гергьовден”, подкрепата за Дамян Георгиев се дължи и на това, че той има дългосрочна визия за развитието на града ни. Самият кандидат за кмет съобщи, че готви управленска програма, която “ще покаже какво означава каузата Стара Загора”.

За листата си с общински съветници от Общността са категорични, че освен на чисто партийни кандидатури, те ще заложат и на известни с експертните си възможности граждански фигури.

Иван ПЕТРОВ

-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн