51-годишна жена пострада тежко при взрив във военен завод

STZAGORA.NET

51-годишна дългогодишна работничка пострада в началото на работния ден тази сутрин в завод 4 на оръжейницата “Арсенал”, намиращ се в гр.Мъглиж. Инцидентът е станал в момент, когато е пренасяла взривно вещество от склада към цеха си. Дейността е рутинна, но работничката се е спънала и паднала, при което е последвала детонация.

Жената е получила обгаряния, взривът е наранил ръцете й. Веднага е откарана в реанимацията на казанлъшката болница, където към 13.30 часа я очакваше реанимобил, за да бъде закарана във ВМА – София.

От “Арсенал” АД съобщиха, че е назначена комисия за разследване на инцидента.

* * *

51-годишна жена пострада тежко при експлозия в мъглижкия филиал на “Арсенал” АД, известен като Завод 4. От взрива е откъсната едната й ръка, пръстите на другата ръка, с тежки изгаряния е и с опасност за живота. Със заповед на изпълнителния директор на “Арсенал” АД Николай Ибушев е сформирана комисия, която да изясни причините за инцидента.

Взривът е станал рано вчера сутрин, в началото на работния ден. В.Д. най-вероятно е пренасяла взривно вещество от склада към цеха, когато се препънала, паднала и то избухнало. Веднага е транспортирана в Спешния център в Казанлък, където е пристигнал и екип на Университетската болница в Стара Загора под ръководството на д-р Георги Арабаджиев – анестезиолог-реаниматор.

По-късно лично ген. Стоян Тонев изпраща модерно оборудван реаномобил, за да транспортират пострадалата във ВМА в София, съобщи за “Старозагорски новини” изп.директор на “Арсенал” АД инж. Николай Ибушев. “Искам чрез “Старозагорски новини” да благодаря на ген. Стоян Тонев – изпълнителен директор на ВМА в София, – който реагира светкавично и изпрати екипите си, за да транспортират пострадалата. Генерал Тонев е изключителен професионалист и за пореден път доказва това в екстремната ситуация”, каза шефът на оръжейницата.

Според г-н Ибушев работничката е била с голям стаж в специфичното производство и добър професионалист. Той обаче не пожела да коментира дали е производствена авария, или нещо друго. Думата имали назначените от него експертни комисии, както и полицейското разследване. На мястото на инцидента в мъглижкия завод пристигнал и представител на Инспекцията по труда в Стара Загора.

Ани МИЛЕВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн