Стартира подготовката за избори ’2011

STZAGORA.NET
“В Община Стара Загора започна логистична подготовка за предстоящите избори ’2011 – уточни секретарят Николина Горова. – От организационна гледна точка предстои горещо лято за администрацията. В момента се проверяват наличностите – паравани, урни, естакади за хора с увреждания и др.

Преди миналите избори за Европарламент се оказа, че някои от избирателните секции вече ги няма, сградите са продадени или са променили предназначението си. Така че след анализ на състоянието и сверяване с изискванията на Избирателния кодекс, ще сме наясно с параметрите на бюджета за избори ’2011.”

През юни предстоят обученията за администрацията, организирани от Националното сдружение на общините в Република България. За Община Стара Загора обучението ще бъде на 16 и 17 юни 2011 год. в Бургас. Темите засягат кръг от въпроси като съставянето и утвърждаването на изборните книжа, състава и функциите на избирателните комисии, практически въпроси като консултации с политическите сили, издаването на удостоверения за гласуване и др.

Алекс БОЕВА
-crl

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн