Обръщение от Банка Пиреос в Стара Загора относно опита за грабеж в денонощния й трезор

STZAGORA.NET

Скъпи колеги и клиенти,

Бихме искали да ви уведомим, че тази нощ е направен опит за обир от нощния трезор, намиращ се в банков клон „Руски” в град Стара Загора. Опитът за интервенция е чрез външната фасада на банковия клон. Опитът е неуспешен и няма проникване в Банката, нейните помещения или помещенията на нощния трезор или обществения трезор.

В момента полицията извършва разследване и снема отпечатъци от фасадата, поради което част от пространството пред клона беше временно оградено.

Банковият клон работи нормално и ще спазва обичайното работно време за обслужване на клиенти.

От прес-офиса на банката

Посегнаха на банка в центъра на Стара Загора

В 2.18 часа днес неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, е успяло да отвори ключалката на денонощен трезор към офиса на банка “Пиреос” в Стара Загора. След това в трезора е бил пуснат розов балон.

Банковият офис се намира на централния булевард “Руски” (срещу Художествената галерия).

Преди обяд районът на банката беше отцепен от полиция, а дежурна следствено-оперативна група извършваше оглед. Липса на пари и ценности не са установени.

“Рано е още да коментираме причините за случилото се. По случая е образувано досъдебно производство”, коментираха от ОДМВР.

Неофициално в града битуват две версии. Първата гласи, че неизвестното лице с балона е пробвало сигурността на системите, инсталирани в трезора, а втората – че се е опитало с детската играчка да закрие една от камерите, но явно не е успяло.

Случилото се е второто посегателство върху старозагорски банков офис в рамките на две години. През ноември беше извършена кражба от трезор на друга банка, пак в центъра на Стара Загора, но извършителите до ден-днешен не станаха известни на обществеността.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн