Обвиняем за измама се спасявал с фалшиви болнични

STZAGORA.NET
Обвиняем по дело за измама – Орхан Алиев от казанлъшкото село Копринка, досега е представял фалшиви болнични в Окръжен съд – Стара Загора, стана ясно в сряда по време на съдебно заседание. Въпреки дадената му възможност (разсрочване на заседанието с няколко часа), вчера Алиев отново не се яви в съдебната зала. Това стана причина съдът да отмени паричната му гаранция в размер на 4000 лв., които се конфискуват в полза на държавата, и да му наложи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Обвинителният акт срещу Алиев е за тежко умишлено престъпление по чл.213а и 214 от НК, които предвиждат лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба в размер на 3 хил.лв., както и конфискация на половината му имущество.

Председателят на съдебния състав уведоми страните за резултатите от направената проверка от Районната здравна инспекция в Стара Загора на представените болнични листове и удостоверения от Орхан Алиев до този момент, заради които ходът на делото е бил отлаган.

Установено е, че двамата лекари от ДКЦ “Поликлиника-Казанлък”, които са издали и подписали болничните и удостоверенията на обвиняемия, не фигурират в списъка на лекарския състав на ЛКК към Поликлиниката. Медицинските удостоверения и болнични листове не са били вписани и в регистрационната книга на болничното заведение, с изключение на един болничен лист, който обаче е издаден на друго лице.

Действията на двамата казанлъшки лекари, издали фалшивите болнични, ще се разследват от ОДМВР – Стара Загора.

Следващото съдебно заседание срещу Алиев е насрочено за 14 юни т.г.

Виолета БОНЧЕВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн