Шумахер даде рамо на българската кампания „Всички ние на пътя – звездата си ти“

STZAGORA.NET

Илиана Иванова и Михаел Шумахер, който подкрепи днес нейната инициатива за безопасност на пътя.

Седемкратният световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер посети Европейския парламент в Страсбург, където даде официалния старт на “Десетилетието за активни действия за безопасност по пътищата – 2011-2020″ на ООН и Европейската комисия по пътна безопасност. Част от тази международна програма е и първата българската кампания “Всички ние на пътя – звездата си ти”, по инициатива на евродепутата Илиана Иванова, под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и със съдействието на КАТ „Пътна полиция“.

По време на визитата си в ЕП Михаел Шумахер се срещна с българския евродепутат Илиана Иванова от Групата на ЕНП (ГЕРБ), която преди дни обяви инициативата в България.

Шумахер сподели, че подкрепя кампанията, инициирана от Илиана Иванова и посочи, че е важно европейските политици да си сътрудничат с автомобилните конструктори, за да се осигури максимална защита за всички участници в движението. “Поздравявам Ви за добрата инициатива. Европа има нужда от такива кампании, които да накарат водачите да бъдат по-отговорни, когато шофират” сподели автомобилната легенда.

Илиана Иванова благодари на Михаел Шумахер за неговите думи. “Всеки участник в движението е важен, било то пешеходец или водач. Всеки трябва да осъзнае, че решенията, вземани на пътя, имат отражение и върху другите участници. Искаме да привлечем вниманието на хората, да ги накараме да се замислят. Благодаря на Михаел Шумахер за оказаната подкрепа и съпричастност”, заяви българският евродепутат.

В събитието взе участие и президентът на ЕП Йежи Бузек. “Всички трябва да положат усилия и да бъдат по-съвестни шофьори. На някои места може да шофираме със 130 км в час, но понякога трябва се движим и с 30 км в час. Шофьорите трябва да спазват максималните скорости, защото така могат да спасят човешки животи”, сподели той.

Вицепремиерът Цветан Цветанов коментира събитието в Страсбург така: „За нас е изключително силно послание, че Михаел Шумахер подкрепи първата българска кампания, посветена на десетилетието за безопасност на движението. Убеден съм, че посланиците на тази кампания ще нарастват и по този начин ще допринесем за намаляване броя на пътно-транспортните произшествия, защото всички можем да бъдем звезди на пътя, ако сме внимателни и отговорни.“

Българската кампания “Всички ние на пътя – звездата си ти” ще стартира официално през месец юни и ще продължи 6 месеца. Редица известни българи ще се включат в подкрепа на идеята. Първите посланици, които изразиха своята подкрепа, са спортната звезда Стефка Костадинова, телевизионната водеща от TV7 Миа Сантова, водещият на “Стани богат” Ники Кънчев и българската поп-изпълнителка Galia.
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн