Общински съветник предлага старейшините да дарят по 150 лв. за операция на дете

STZAGORA.NET

Любка Иванова

Всеки от членовете на Общинския съвет в Стара Загора да отдели от месечното си възнаграждение сумата от 150 лева, предлага общинският съветник от коалиция “Демократична Стара Загора” и зам.-председател на съвета Любка Иванова. Събраната сума ще бъде предоставена на нуждаещия се от спешна операция за трансплантация на черен дроб ученик от Професионалната гимназия по електроника “Джон Атанасов” Делян Делчев.

“Лично аз проведох срещи с директора на гимназията и с класния ръководител на Делян, които ми предоставиха всички документи около неговото състояние”, сподели вчера пред “Старозагорски новини” Любка Иванова. Тя уточни, че преподавателите и съучениците на Делян са предприели такава акция в учебното заведение, но събраните средства се оказали твърде малко, затова решила да включи в нея и старозагорските старейшини.

“Месечната заплата на всеки общински съветник е 280 лева и всички те имат основни доходи”, каза още Любка Иванова. По този начин тя подчерта, че старейшините имат пълната възможност да се включат в благотворителната акция, без да бъдат финансово ощетени.

Иванова е направила предложението си писмено, то вече е внесено в канцеларията на Общинския съвет и заведено под съответния номер, за да може да влезе в дневния ред на днешната сесия.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн