Бъдещият кмет на Павел баня щял да бъде от ДПС

STZAGORA.NET

Партията ще участва и в кметската надпревара за Стара Загора, съобщи Лютви Местан

Лютви Местан

“Почти е сигурно, че нашата партия ще спечели кметската надпревара в община Павел баня, но ще опитаме да спечелим и в Стара Загора”, заяви на пресконференция в съботната вечер в града на липите народният представител от Движението за права и свободи (ДПС) и негов зам.-председател Лютви Местан. Депутатът присъства на разширено заседание на Областния съвет на ДПС и на младежката организация на партията. Освен него пресконференцията уважиха бившият екоминистър Джевдет Чакъров, както и депутатите Петя Раева и Гюнер Сербез.

Според Лютви Местан на заседанието на ДПС са били обсъдени стратегията и тактиката на партията с оглед предстоящите президентски и местни избори. За местния вот движението ще залага не само на избираемостта на кандидата, но и задължително на неговите мениджърски учения, каквито според него трябвало да притежава всеки кмет на община. В този контекст Местан подчерта, че в Стара Загора ДПС вече има такива кандидатури, но те все още се обсъждат. Той бе категоричен, че партията му ще издигне и свой кандидат за кмет на София.

По отношение на коалиционната политика по места, депутатът бе категоричен, че уставът на партията дава достатъчно политическа свобода на низовите организации, но все пак намекна, че всяко окончателно решение ще стане факт едва след обсъждането му във висшия партиен ръководен орган – Централното оперативно бюро. Той уточни, че движението ще издигне свои кандидати дори там, където реално няма шанс да спечелят, но няма да дава на други партии доверието си в аванс.

Запитан за развитието на проблема “Касим Дал”, Лютви Местан го определи повече като медиен продукт, отколкото като реално съществуващ, още повече, че по неговите думи не можело да се прогледне изведнъж след двайсетгодишна слепота. Местан заяви, че в контекста на историята на съществуването на ДПС не вижда никаква разлика между Дал и напусналите в различни години ДПС – Осман Октай и Гюнер Тахир.

Депутатът порица поведението на бившия областен лидер на партията и бивш зам.-областен управител Хюсеин Енгер, който наскоро обяви, че напуска ДПС и политическата сцена. Зам.-председателят на ДПС обяви, че не може да се толерира поведение, когато дадена личност е с партията само когато тя е на власт.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн