Затворници чистиха два града

STZAGORA.NET
53-ма обитатели на Старозагорския затвор се включиха в пролетното почистване на Стара Загора и Казанлък. Това съобщи пред медията ни директорът на Затвора Иван Карушков. 40 от затворниците са били на разположение на областния град, а 13 – на Града на розите.

“Това бяха лишени от свобода с по-леки присъди, обитаващи т.нар. “общежитие от открит тип”, коментира Карушков. Той подчерта, че затворниците са участвали в почистването без охрана и са се върнали в общежитието точно в определеното време. Според него това участие е било своебразна награда за лишените от свобода, които не всеки ден излизали извън общежитието. Карушков посочи, че и в бъдеще ще откликва на подобни инициативи, когато ставало дума за добрия вид на града.

“В Стара Загора лишените от свобода почистваха районите около Дом “Майка и дете” и около езеро “Загорка”, направи своето уточнение зам.-кметът на Общината Белчо Белчев. Той изрази категоричното си задоволство от работата на затворниците и съобщи, че едната група е събрала 120, а другата – 150 чувала смет.

Мира ГАБРОВСКА
Б.Р. А армията? За нея никой не съобщи, че се включва в общоградската и националната инициатива.
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн