ЗС “Александър Стамболийски” си остава червен

STZAGORA.NET

Спас Панчев

“Имаме подписано коалиционно споразумение с БСП, което ще продължи до парламентарните избори през 2013 година, а може и след това!”, заяви в понеделник в Стара Загора народният представител от “Коалиция за България” и председател на Земеделски съюз “Александър Стамболийски” Спас Панчев.

По този начин бившият зам.-министър на отбраната в правителството на тройната коалиция опроверга появилите се напоследък в публичното пространство слухове за неразбирателство с коалиционните си партньори от столетницата.

Той обаче съобщи, че партията му е достигнала принципна договорка със Земеделски народен съюз (ЗНС) на Стефан Личев за общи кандидати за местните избори. В областните градове обаче, към които спада и Стара Загора, ЗС “Александър Стамболийски” ще бъде твърдо ръка за ръка с БСП.

По отношение на евентуална коалиция с “Обединени земеделци” Панчев бе категоричен, че такава не може да има, защото новият им председател Петя Ставрева вече била изявила в медиите негативното си отношение към такава коалиция.

Той отново акцентира на постигнатата договорка със земеделците на Стефан Личев, като се позовава на общото участие на двете партии в президентския проект “АБВ”. Според него този проект залагал на експертното начало в управлението на страната и това оправдавало неговото създаване. Земеделският лидер обаче не можа да назове името на някой по-известен експерт – участник в проекта на Георги Първанов.

Игнат ПЕТКОВ
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн