8 са мераклиите за началник на РИО

STZAGORA.NET
8 са кандидатите за длъжността “началник” на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) – Стара Загора, които до крайния срок 31 март 2011 г., при строга секретност, са подали документи за участие в конкурса, научи “Старозагорски новини”.

Припомняме, че това е вторият за годината конкурс за шеф на Инспектората. Първият приключи безславно на 17 февруари т.г., когато министерската комисия не можа да избере достоен ръководител. Както на 31 март т.г. в Стара Загора министър Сергей Игнатов се произнесе по темата “Не е намерен подходящ кандидат за шеф на РИО”.

Има няколко любопитни факти при новите кандидати.

Първият от тях е, че с изключение на сегашния временно изпълняващ длъжността началник инж. Стефан Чергев, четирима от кандидатите, които се провалиха преди месец и половина, отново са подали документи.

Това са Николай Широв – учител по физика в Спортното училище “Т.Каблешков” (който достигна до финала на първия конкурс), Александър Буров – математик, Красимир Ботев – литератор, и Татяна Димитрова – директор на I ОУ “Г. Бакалов”. Другата конкуренция е изцяло дамска. Три от кандидатките са старши експерти в РИО – Мила Минева – по гражданско образование, Милена Йолдова и Донка Стоянова – по организация на средното образование. Първа обаче си е подала документите Нели Кючукова, директор на СОУ “Васил Левски” – Гълъбово.

Според регламента в срок от 7 дни, т.е. до края на новата седмица, отдел “Човешки ресурси” би следвало да качи на сайта на Министерството допуснатите до етапите на конкурса. Тогава ще имаме официално потвърждение на изнесената информация.

Росица РАНЧЕВА
-vvv

бутони за социални мрежи

1 коментар on “8 са мераклиите за началник на РИО”

  • експертка wrote on 20 април, 2011, 12:08

    Много мераклии, много нещо! Между тях има некомпетентни хора, ограничени и неграмотници. Но в края на краищата ще се избере партийна кандидатура. Но поне да бъде ЧОВЕК.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн