Санкционират с три акта механа “Хановете”

STZAGORA.NET

Д-р Генади Ганчев

Три акта за нарушение на Закона за храните са съставени на старозагорската механа “Хановете”, съобщи за “Старозагорски новини” директорът на Областната агенция по храните д-р Генади Ганчев. Припомняме, че на 25 март т.г. там вечеряха децата от русенската група, участвала в националния конкурс “Орфеево изворче”, след което 12 получиха коремни болки и бяха настанени в инфекциозните отделения на Стара Загора и Русе.

Сигналът беше подаден в Областната дирекция по храните на 27 март вечерта, а след направената проверка в механата бяха установени нарушения от санитарно-хигиенен произход. Час след сигнала е била наложена възбрана на кухнята, а намерените на място хранителни продукти са насочени за унищожаване в екарисаж.

Вчера д-р Ганчев информира, че наемателят на заведението бил надлежно информиран и трябвало още в понеделник – 28 март, да получи съставените констативни протоколи и да подпише актовете за санкции, но все още не се явявал. Паричната санкция за санитарно-хигиенните нарушения по всеки един от актовете варирала между 3 и 5 хиляди лева.

От Регионалната здравна инспекция вчера съобщиха, че все още не са готови иззетите от въпросната механа проби от външна среда и дезинфекционни разтвори.

Дани МИЛЕВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн