Министър Тотю Младенов посети ТЕЦ “AES Гълъбово” и Дома за възрастни хора в Стара Загора

STZAGORA.NET
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов връчи днес на кмета на Община Стара Загора споразумението между общината и министерството за извършване на одобрения по проект „Красива България” ремонт на Дома за възрастни хора с физически увреждания – втора част. Това стана при посещението на министър Младенов в дома, където той се срещна с персонала и домуващите, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

„И днес, във време на икономическа криза, правителство успява да се грижи за най-уязвимите хора от обществото. Това правим заедно с местната власт и бизнеса и едно от доказателствата е работата по Проект „Красива България” – каза министър Младенов. Той направи сравнение с 2008 година, когато по проекта са похарчени 34 млн. за реализирани ремонти, при 6 800 000 лв. през миналата 2010 година – за 29 обекта.

„Това показва, че и с по-малко средства, но харчени правилно и без злоупотреби, може да се постигне добър ефект, както бе при ремонта на Дома в Стара Загора миналата година. Убеден съм, че и продължението на ремонта през тази година също ще е на ниво” – каза министърът.

Кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев припомни, че на територията на общината има 9 социални дома, в които се предлагат 24 вида услуги за домуващите и изтъкна още веднъж грижата на Общината за доброто им състояние.

„Този дом, в който се намираме, е един от най-привлекателните на територията на страната ни. Тук има 211 настанени души, а още 70 чакат своя ред да бъдат приети”, каза проф.Танчев.

Министър Младенов се запозна с извършения ремонт, при който бе подменена дограмата на врати и прозорци на общо 110 стаи и други помещения.

По план до края на месец юни трябва да бъде избрана фирмата-изпълнител на втората част на ремонта, за да се проведе той при топло време.

Проектът за благоустрояване на Дома за възрастни хора с физически увреждания с отделение за рехабилитация, Стара Загора – втора част, е одобрен за финансиране по проект „Красива България” на МТСП, – по мярка М02-02.

Срещата в “AES Гълъбово”. Говори мениджърът на централата Рой Рийд.

По-рано днес министър Тотю Младенов, областният управител на област Стара Загора Йордан Николов и заместникът му Галина Стоянова участваха в ежемесечната среща по здравословни и безопасни условия на труд в ТЕЦ „AES-Гълъбово”, съобщиха от Прекцентъра на Областната управа.

Главните теми бяха „Управление на безопасността на подизпълнителите” и „Опасности, които могат да възникнат по време на обслужването на Сероочистващите инсталации”. Мениджърът на централата Рой Рийд поясни, че има много политики и регламенти за безопасност на труда, но за компанията най-важна е културата на безопасност и това е главната цел, която си поставя мениджмънта на компанията и която важи за всички, които прекрачват прага на централата. Към момента 413 служители работят в централата и те са предимно от региона.

Социалният министър Тотю Младенов изрази задоволството си от усилията в корпоративна социална отговорност, които полага централата и инвестициите, които са направени за обезопасяване на условията на труд в топлоцентралата.

Областният управител Йордан Николов заяви, че е впечатлен от точността и професионализма на Рой Рийд и увери министър Младенов, че социалната политика, която води централата е на високо ниво. Според него AES помага много на региона, затова той благодари за подкрепата на общността.

В срещата участваха изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” Румяна Михайлова, народният представител Иван Колев и председателят на Общински съвет – Гълъбово Янка Петрова.
-vvv

spodelime.com

1 коментар on “Министър Тотю Младенов посети ТЕЦ “AES Гълъбово” и Дома за възрастни хора в Стара Загора”

  • относно тотю младенов и МТСП! wrote on 18 март, 2011, 10:43

    Кое му е “социалното” на тотю Младенов?: В България съдебната система ВОНИ КАТО СКУНКС! Начинът по който се действа и липсата на справедливост в България са противни! Отлежават дела,за да могат корумпирани съдии да протакат до безсрочие, след което да преобърнат в смисъл: “Крадеца вика:”Дръжте крадеца””-така е-било и-е!…Мога да повярвам само, ако Тотю Младенови си “намери майстора”- законосъобразно за безчинствата си, осквернявайки, като зъл демон живота на неудобни му-на него-овластявания от поредните /на власт-разбира се!/…Корумпираната българска съдебна система не може, а- съди сама себе си! Трябва И силен натиск от вън за да се случи нещо + в тази мафиотизирана структура, наречена българска държава. ФАКТ е: Прикривана злоупотреба с власт от действащ Министър МТСП-Тотю Младенов! Защото Закона се прилага при ДВОЕН СТАНДАРТ! Изп Агенция”Главна Инспекция по труда“ НАРУШАВА законодателството, което тя КОНТРОЛИРА!: Конфликт на интереси /КИ/- при назначаване от Тотю Младенов на Данчо Кънев за ИД на ОД „ Инспекция по труда”Плевен. КИ и.. при освобождаването от Тотю Младенов на Данчо Кънев от длъжност ИД на ОД „ ИТ” гр. Плевен по… “взаимно съгласие”.. след установен КИ и ОСЪДЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО му по чл.313 от НК с Решение по НОХД№1024/2009г на СРС. КИ от Тотю Младенов, при злоупотреба със служебното му положение, за отмъщение по сигнал за КИ което ме квалифицира, преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн