Почина пациент, лекуван от мнимия фелдшер

STZAGORA.NET

Приемният кабинет на Евгений Коцев

Старозагорец, лекуван от мнимия фелдшер Евгений Коцев, е починал в Отделението по нефрология в МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”, съобщи изпълнителният директор д-р Николай Колев.

Евгений Коцев

Припомняме, че 77-годишният мъж бе приет на 28 февруари в Центъра за спешна медицинска помощ в тежко състояние. По-късно е настанен в Нефрологичното отделение, с диагноза пиелонефрит, където е починал на 4 март.

“Не мога да кажа, че пациентът е починал, защото е бил лекуван от необразования бивш санитар. Съдебно-медицинската експертиза ще покаже каква е причината за леталния изход”, коментира д-р Колев.

Мнимият фелдшер Евгений Коцев сподели ексклузивно пред наш репортер, че из квартал “Лозенец” се говорело, че пациентът имал рак на бъбреците, но това все още не било доказано. Патоанатомите и експертизата щели да кажат.

“Какво да направя, починал – починал. Все пак и годините му не са малко”, философски обобщи за “Старозагорски новини” Коцев, който в момента е под домашен арест заради извършване на медицинска дейност без съответната правоспособност и квалификация. Мнимият фелдшер се озова в ареста точно заради 77-годишния си пациент, а при извършената полицейска проверка бе установено, че е наел квартира в кв.”Лозенец”, която е обзавел като медицински кабинет, в който извършвал прегледи, поставял венозни и мускулни инжекции, издавал направления и болнични листове.

Установено е, че неколкостотин жители на квартала са ползвали медицинските му услуги. В интервю за медията ни Коцев признава, че няма квалификация, но в природата му било на всяка цена да помага на бедните си събратя. Израснал сирак, ромът пристига в Стара Загора от Санкт Петербург заради Медицинския факултет, където се надявал да продължи да учи. Твърди, че изкарал един семестър като студент през 2010 г. с отличен успех 5.50, но заради “лечителската” си работа е арестуван.

Починалият вече пациент е бил прегледан от Коцев на 24 февруари в нелегалния му кабинет и по думите му – установил, че има бъбречна инфекция, вследствие на пиелонефрит. “Фелдшерът” твърди, че му е предписал гентамицин, а после му влял физиологичен разтвор и етиленифрил. Три дни по-късно близките на 77-годишния пациент му се обадили по телефона и Коцев ги посъветвал да потърсят спешна помощ. Самият той извикал и дежурния екип, а после съпроводил пациента до Спешното отделение. Там по настояване на дежурния лекар бил заключен в шоковата зала, докато дойде полицията. Пред нашия репортер мнимият фелдшер обяви, че спира с всякаква медицинска дейност и щял да продължи да учи, за да стане лекар.

Дани МИЛЕВА
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн