Собственикът на бившето “Маркели” се жалва в прокуратурата

STZAGORA.NET
Собственикът на бившето млекопреработвателно предприятие “Маркели” е депозирал жалба в прокуратурата във връзка с ромското нашествие на 12 февруари т.г.

Припомняме, че тогава, след като си тръгна и последният работник от наетата за демонтиране на металните съоръжения фирма, в двора на “Маркели” нахлуха казанлъшки роми. С кирки, чукове и триони те успяха да изнесат с каруци и колички на практика всичко, което става за изнасяне и предаване за скрап, в това число и 300-метрова ограда.

Набезите им бяха стопирани след няколко часа с помощта на конна полиция и служители на местното РПУ.

Досега полицията е идентифицирала 30 лица, участвали в обира, срещу които най-вероятно ще бъде разпоредена прокурорска проверка.

Седемнадесет дни след случилото се полицията продължава да охранява предприятието. От пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора съобщиха, че охраната е от съображения за сигурност, тоест предотвратяване на нещастен случай при евентуално ново ромско нашествие. От “Маркели” днес са останали само порутени сгради, но заради винкела в тях от полицията се опасяват, че някоя стена може да рухне върху търсачите на метали за вторични суровини. Единственият вариант да се сложи точка на проблема е принудителното събаряне на оцелелите постройки. Това е в правомощията на Община Казанлък, която трябва да ги обяви за опасни сгради и да издаде съответните заповеди. А докато това стане, охраната ще е за сметка на данъкоплатците.

Йовка ВЕЛИКОВА
Деляна БОБЕВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн