ТЕЦ “AES Гълъбово” получи престижна награда за отговорен бизнес

STZAGORA.NET

Наградата бе връчена на мениджъра на “ЕЙ И ЕС Гълъбово” Рой Рийд.

За осма поредна година “Български форум на бизнес лидерите” връчи най-престижните награди за корпоративна социална отговорност сред участвалите 37 компании с 59 проекта, определени от независимо жури, в следните категории: „Инвеститор човешкия капитал”, „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в образованието”, „Инвеститор в околната среда” и „Маркетинг, свързан с кауза”.

“ЕЙ И ЕС Гълъбово” бе отличена за втора поредна година, този път в категорията „Инвеститор в околната среда”.

„Тази награда е резултат от съвместните усилия на ръководството и на служителите на “ЕЙ И ЕС” и стимул да продължим да следваме принципите на отговорния бизнес, чиято социална дейност повишава качеството на живот и допринася за устойчиво развитие”, казаха от компанията.

“ЕЙ И ЕС” е една от най-големите енергийни компании, оперираща в 30 страни на пет континента, като нейните производствени, енергоснабдителни и разпределителни предприятия разполагат с капацитет да обслужват 100 милиона души по цял свят.

Основана през 1981 г., AES е изградила своята първа централа през 1985 г. в Тексас. Днес чрез своето портфолио от термични и възобновяеми източници на горива – биомаса, въглища, нафта, газ, водна, слънчева и вятърна енергия компанията предоставя достъпна и устойчива енергия чрез 132 проекта.

AES е базирана на принципа, че силните фирми са изградени върху доверие, отговорност и среда, която позволява на хората да достигнат пълния си потенциал. През цялата и история хората на “ЕЙ И ЕС” стоят винаги в челните редици на промяната като позитивен фактор в енергийния сектор, както и в общностите, в които работят и живеят. Със значително глобално присъствие, дълбоки познания и отлични експлоатационни умения, “ЕЙ И ЕС” е ангажирана с оперативно съвършенство и среща променящите се нужди от енергия по света.

Компанията се стреми да бъде сред най-добрите в световен мащаб и да служи като еталон за грижа към служителите и принос за обществото. Високите стандарти, които прилага в производството на електроенергия, са гаранция за безопасност и отговорно отношение към околната среда. За “ЕЙ И ЕС” производството на достъпна и чиста енергия е кауза, която означава по-добро бъдеще за хората и природата.

Загрижеността на компанията за околната среда и общностите, които обслужва, е повлияла при вземане на решения от самото начало. Всеки бизнес на “ЕЙ И ЕС” подпомага местните общности чрез широка гама от корпоративни програми за отговорност.

В България “ЕЙ И ЕС” осъществява най-голямата чуждестранна инвестиция в страната до момента на обща стойност над 1.5 милиарда евро. Компанията работи по два мащабни проекта – новата топлоелектрическа централа до гр. Гълъбово и ветроенергиен парк „Св. Никола” на Северното Черноморие. Ветроенергийният парк е пуснат в експлоатация през 2009 г., а ТЕЦ “ЕЙ И ЕС” Гълъбово е в последната фаза тестове на проекта, преди започване на търговска експлоатация.

ТЕЦ “ЕЙ И ЕС” Гълъбово се състои се от два 335-мегаватови блока. Проектът изцяло отговаря на всички съвременни екологични изисквания и инженерни практики.
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн