Дървета-мартенички се появиха в Чирпан

STZAGORA.NET

За първа година дървета в центъра на Чирпан и на градския площад са украсени като традиционни български мартенички в бяло и червено по повод предстоящия празник – 1 март.

Инициативата е на зам.-кмета на Общината Ивайло Крачолов. Идеята за този тип украса идва на общинското ръководство с презумпцията да се отбележи предварително наближаващият празник на Баба Марта и по този начин да се напомни на чирпанлии, че идва един от най-хубавите дни в годината.


Мартениците са изработени от децата, ползващи услугите на ЦОП-гр. Чирпан, с помощта на персонала, работещ с тях, както и от екипа на социалния патронаж. Помощ при изработката на белите и червени мартеници оказаха и членовете на Централния пенсионерски клуб и Клуб на пенсионера „Иван Димов” в Чирпан.

Общинска администрация се стреми да съхрани българските традиции, тъй като 1 март е празник, който е изцяло български и само в нашата страна традицията повелява на Баба Марта да се закичват деца и възрастни с бели и червени мартеници за дълъг живот и крепко здраве.

Стиляна КАМБУРОВА-МИЛЧЕВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн