Наказаха жена за домашно насилие

STZAGORA.NET
Eдинствената през миналата година съдебна заповед за защита от домашно насилие, произнесена в полза на лице от мъжки пол, е отнесла интелигентна старозагорка на средна възраст. Този факт съобщи вчера ръководителят на гражданското отделение на Районен съд – Стара Загора, Генчо Атанасов, по време на традиционния публичен отчет на институцията.

Със съдебно решение на жената е забранено да се приближава на по-малко от 50 метра от мъжа, да посещава работното му място и местата му за социални контакти. Старозагорката отнесла и глоба от 200 лева.

Инцидентът станал пред входа на Старозагорската опера. Лицата се засекли случайно, малко преди спектакъла на “Кармен”, тъй като и двамата били заклети меломани. Не е ясно как се е стигнало до скандала, но след кратка словесна разпра с мъжа заралийката, по думите на магистрата, прибягнала към физически контакт с него, с други думи му ударила два яки шамара. По думите на свидетели само наличието на събраното множество й попречило за предприемането на по-опасни действия.

Атанасов разказа още, че преди време насилницата и потърпевшият представлявали общо семейство, но непрекъснатите им противоречия и скандали ги довели до развод. Рухването на семейния живот обаче не могло да потуши огъня на взаимната ненавист. Неведнъж дамата се оплаквала от бившия си, който по нейните думи редовно я преследвал и тормозел, за което имал и съставени предупредителни протоколи от страна на полицията. Това обаче явно не му повлияло и напрежението постепенно ескалирало.

В последствие и двамата участници в публичния пердах подали жалби до Районния съд, но магистратите се произнесли в полза на мъжа.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн