Преизбраха Светла Карастоянова за регионален координатор на ДСБ

STZAGORA.NET

Светла Карастоянова

“До този момент в партията все още не сме обсъждали евентуална президентска кандидатура”, съобщи в Стара Загора членът на националното ръководство на Демократи за силна България (ДСБ) Веселин Методиев. Той обаче подчерта, че до този момент знае трима кандидати от средите на коалиционния партньор СДС и назова имената на Надежда Неински, Димо Гяуров и Найден Зеленогорски.

Методиев, който е и партиен отговорник за Югоизточния район на планиране, присъства на проведения в събота областен председателски съвет на ДСБ, на който за регионален координатор на партията бе преизбрана Светла Карастоянова. Той не скри, че въпросът за единна президентска кандидатура може да се окаже от най-сложните пред Синята коалиция. Позицията на тъмносините била,че ако коалиционният партньор предложи наистина качествена кандидатура, то ДСБ ще я подкрепи безусловно, но ако се стигне до противоборство на две или повече, партията най-вероятно ще предложи провеждането на вътрешни избори. Според Методиев Синята коалиция ставала все по-ярка алтернатива насегашното управление. “Единствено Синята коалиция отчита нарастване на избиратели през 2010 година, останалите партии губят, но това не трябва да ни успокоява”, подчерта той.

Веселин Методиев бе категоричен, че този коалиционен формат засега е оптимален и следва да се запази и на изборите за местни органи на властта. Той уточни, че като партия ДСБ усилено работи в тази насока и се надява, че както в Стара Загора, така и по другите области в страната, няма да има търкания между основните коалиционни партньори. По този повод присъстващият на срещата зам.-председател на ДСБ и народен представител от региона Иван Иванов заяви пред медията ни, че няма никакво намерение да се намесва или да оказва някакво влияние върху подреждането на листите с кандидати за кметове и общински съветници в областта. Според него това би трябвало да се направи от самите коалиционни партньори по места, като се обръща повече внимание на качествата на отделните кандидатури, отколкото на партийната им обвързаност.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн