Двама служители на Пожарната – с високи отличия в националния конкурс “Пожарникар на годината”

STZAGORA.NET

Церемонията по награждаването се състоя от 11 часа в днес в Националния дворец на културата. На тържеството присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на физическото възпитание и спорта  Свилен Нейков, зам.-министъра на МВР Димитър Георгиев, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директори на дирекции и представители на ръководството на МВР, кметове на общини.

Конкурсът за титлата “Пожарникар на годината” се провежда в пет раздела. Освен излъчването на комплексен победител, в конкурса се класират служители от І до ІІІ място по двете основни направления Пожарогасителна, аварийно-спасителна дейност и защита на населението” и “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”. Престижът на отличието, което днес получиха 13 пожарникари, произтича от самия регламент – състезание по комплексни показатели на дейността за едногодишен период и изпит за потвърждаване на степента на теоретичната и практическата подготовка на участниците.

В оспорвана конкуренция сред повече от 100 огнеборци от цялата страна, двама служители от Старозагорска област достигнаха до заключителния етап и завоюваха вторите места във своите категории.

Главен пожарникар Коля Иванова Андонова – младши инструктор ДПК и ПД в РУПБС – Стара Загора бе удостоена с втора награда в категорията “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”. Тя е родена на 27 март 1986 г. в Стара Загора. Постъпила е в РС ПБЗН – Стара Загора на 2.11.2006 г. като пожарникар в група ДПК и ПД – Стара Загора. От 24.11.2010 г. й е присъдена категория “Д” и е назначена на длъжността младши инструктор. Награждавана е два пъти с писмена похвала от директора на ГД ПБЗН и от директора на ОДМВР. Високото отличие й се присъжда за високи резултати в служебната й дейност през 2010 г. и отлично представяна на изпита по теоретична и практическа подготовка. Наред с отговорното изпълнение на преките си служебни задължения Коля Андонова има и съществен принос за подготовката и представянето на младежките отряди “Млад огнеборец” в община Стара Загора.

На второ място в категорията “Пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност” е отличен инспектор инж. Станимир Тончев – инструктор “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” в РУПБС – Казанлък. Роден е на 19 май 1977 г. Завършил е АМВР през 2002 г. На 1 октомври същата година е постъпил в РУ “Пожарна безопасност и спасяване” при ТЕЦ 3 с. Медникарово. От 16.09.2003 г. е инструктор в РУ “Пожарна безопасност и спасяване” – Казанлък. Награждаван е 3 пъти още като курсант в АМВР, а по време каиерата си като пожарникар – от директора на ОДМВР, от кмета та гр. Казанлък и от директора на НСПБН през 2007 г. за активно участие при потушаването на големите горски пожари в района на Стара Загора, Казанлък и Мъглиж, при които бяха обхванати над 75 квадратни километра горски и полски площи. В рамките на 7 денонощия, почти без почивка са извършвани гасителни действия от пожарните екипи, доброволци, военнослужещи и служители на общините и горските стопанства.

Годишните награди “Пожарникар на годината” се връчват за шестнадесета поредна година. Конкурсът има за цел да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност и ликвидирането на последствията от бедствия, аварии и катастрофи. Церемонията е съвместна инициатива на МВР и Фондация “Доверие и закрила” с председател Христо Друмев.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн