Иззеха множество археологически артефакти от дома на иманяр

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления

Множество предмети с културно-исторческа стойност са иззети от дома на 47-годишен иманяр в с. Розово. На 21.01.11 г. при акция на криминалистите от РУ “Полиция” – Казанлък в дома на Н.Х. (47) от с. Розово са открити 125 античнни монети, 27 други метални предмети, старинен медальон, пано с вградени керамични и метални елементи – предмет на иманярска дейност, два металотърсача, четири патрона и сумата от 30 830 лв. В жилището са открити и пет тома специализирана археологическа литература с описание на старинни монети на различни езици.

Предметите с културно-историческа стойност са иззети и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6, прил.3.

* * *

Криминалисти от Второ РУ “Полиция” – Стара Загора разкриха извършителя на два грабежа от търговски обекти в града. Сигналът за първото престъпление е получен около 20,30 ч на 05.01.11 г. В 19.45 ч на същата дата непознат мъж влязъл в магазин за хранителни стоки на ул.”Христо Ботев” и поискал от 44-годишната служителка кутия цигари. Жената се обърнала, за да вземе стоката и в този момент мъжът се опитал да дръпне касата. Служителката оказала съпротива, при която от отвореното чекмедже са изпадали монети по пода. Лицето успяло да вземе около 40 лв. и избягало. На 13.01.2011 г. около 18,00 ч в оперативната дежурна част на ОДМВР е получено съобщение за грабеж в друг магазин за хранителни стоки на ул. “Христо Ботев”. На мястото на инцидента е изпратен екип на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора, който установил, че четвърт час по-рано в търговския обект влязъл непознат за 51-годишната служителка мъж, който бръкнал в чекмеджето и взел оттам 105 лв. Жената се опитала да му попречи и той порязал малкият пръст на лявата й ръка с нож, който тя преди това не била забелязала. По случаите са образувани е досъдебни производства и в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от 30-годишният К.Г. от Стара Загора, на който в средата на м. януари бе взета мярка за неотклонение “Задържане под стража” за серия кражби на територията, обслужвана от Първо РУ “Полиция”. Работата по случаите продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Близо 5000 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети от жилището на 40-годишен старозагорец. На 21.01.2011 г. при съвместна акция на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР, Първо и Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е извършена проверка в общинско жилище на ул. “Българско опълчение”. В хода на проверката е установено, че обитателят на постройката Т.И. (40) от Стара Загора държи на склад в таванското помещение 4 860 кутии цигари от марките : ”Capital”, “Ray”, “Raquel”, “Gold Mount”, “Bon” и “Karolina” – всички без акцизен бандерол. Акцизните стоки са иззети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора.

На 17.01.2011 г. в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на ул. “Генерал Стефан Тошев”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в жилището чрез взломяване на входна врата и извършило кражба на плазмен телевизор и стационарна компютърна конфигурация. Образувано е досъдебно производство и в хода на разследването е установено , че кражбата е извършена от 26-годишният Ц.Г., който е предал доброволно вещите, предмет на престъплението. В жилището му са открити три флакона метадон и пет таблетки “Ривотрил”, които същият е съхранявал, без съответното медицинско предписание или разрешително. Ц.Г. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

Кражби
На 21.01.2011 г. в 14.58 ч в участък “Полиция” – Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с.Габарево, общ.Павел баня. При извършената проверка е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната метална врата двора и отворило прозорец на първия етаж на къщата , е проникнало вътре и е извършил кражба на цветен телевизор, сателитен приемник, газова бутилка, две ютии, нова алуминиева врата, печка за готвене на дърва, два топа електрически кабели по 50 килограма, дрехи, посуда, стари железа, кабели, алуминиеви проводници и други вещи. Щети – в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 21.01.2011 г. в РУ “Полиция” – Чирпан е получено съобщение, че за времето от 19.00 ч на 20.01. до 9.00 ч на 21.01.2011 г., неизвестни лица са взломили прозорец и проникнали във ветеринарна лечебница в с.Черна гора, общ.. Братя Даскалови, откъдето извършили кражба на различни ветеринарно-медицински инструменти. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Чирпан.

На 21.01.2011 г. в РУ “Полиция” – Гълъбово е получен сигнал за извършена кражба от склад на фирма в кв.”Индустриален”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице чрез използване на щанга, е разбило един от прозорците на склада, откъдето по данни на материално отговорното лице са откраднати 9 осветителни тела – прожектори за външно осветление оборудвани с ел.кабели. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.

На 22.01.2011 г. в 3.30 часа в в участък “Полиция” – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в ресторант в центъра на с. Долно Сахране и извършило кражба на кражба на неустановено количество цигари различни марки и разфасовки и парична сума в монети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 21.01.2011 г. в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” е получено съобщение, че неизвестно лице е извършило кражба на 50 м съобщителен кабел саварно от гр. Стара Загора. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 19.01.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 60-годишен старозагорец, че около 18.20 ч на същата дата на ул.”Подполковник Калитин” докато е сменял задната лява гума на лек автомобил ”Рено Лагуна” неизвестно лице е отворило багажника на колата и извършило кражба на чантичка с лична карта, свидетелство за управление на МПС ,контролен талон, свидетелства за регистрация на два леки автомобила, полица за застраховка “Гражданска отговорност”, дебитна карта, връзка с ключове и 90 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 19.01.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 34-годишен старозагорец, че около 17.30 ч на същата дата е паркирал автомобил “Тойота Корола Версо” пред търговски комплекс в града, като оставил чантичката си между предните седалки в колата. По-късно, при потегляне с автомобила установил липсата на чантичката с намиращите се в нея портмоне с 80 лв., лични документи, банкови карти, ключове и др. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

На на 21.01.2011г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 52-годишен старозагорец, че докато сменял спукана задна дясна гума на лек автомобил “Шевролет Каптива” на автомагистрала“Тракия”, неизвестно лице е извършило кражба на оставена в колата мъжка чантичка с 1300 лв., лични документи, банкова карта и др. Впоследствие тъжителят установил, че на същата дата от банковата му карта са изтеглени 64 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 21.01.2011 г. в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез счупване на стъклото на дясна врата е проникнало в лек автомобил “Хюндай”, паркиран на ул. “Иван Вазов” и извършило кражба на авто компактдиск – плейър инструменти и други вещи. При извършената проверка на място е установено, че са разбити още две МПС: лек автомобил “Фолксваген”, от който са отнети DVD-плейър, тонколони и кутия с инструменти и лек автомобил “Опел Астра” от който е откраднат авто компактдиск – плейър. Извършен е оглед, при който на съседен адрес са открити още две коли “Опел Кадет” и “Рено Меган” със счупени стъкла. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

Измама

На 20.01.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 28-годишна служителка в магазин за плодове и зеленчуци, че предния ден неизвестно лице, след като е отвлякло вниманието й, отнело100 лв. от касовия апарат в търговския обект. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

Пътно-транспортно произшествие

На 21.01.2011 г. около 19,30 ч по път ІІ-55 от Велико Търново за Гурково се е движел товарен автомобил “Скания”, управляван от турския гражданин О.А. (41) от бурса. При движение с несъобразена пътните условия и релефа на местността скорост, на ляв завой, водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в насрещното платно и спрял в банкета. В този вмомент в завоя навлязъл втори товарен автомобил “Скания”, управляван от А.Н. (32), който забелязал завъртелия се и заел двете пътни платна товарен автомобил и при спирането се ударил в него. При инцидента са нанесени материални щети по двете МПС. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейски операции

За времето от 10.00 ч на 21.01. до 2.00 ч на 22.01.2011 г. на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Раднево е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 11 заведения за развлечение и хранене, 3 интернет зали, 37 МПС , 69 лица. За констатирани административни нарушения са съставени 9 акта и фиша.

За времето от 18.00 ч на 21.01. до 01.00 ч на 22.01.2011 г. на територията на град Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция с участието наслужители от сектори “Пътна полиция” и “Охранителна полиция” при ОДМВР. По време на акцията са проверени 122 МПС, 70 водачи са тествани за управление след употреба на алкохол. 17 граждане са санкционирани за нарушенияа на Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането:
1 – за управление на МПС след употреба на алкохол (0.87 промила);
1 – за управление на МПС, след като свидетелство за управление на МПС му е било отнето по административен ред;
3 – за управление на МПС, без сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”;
8 – за неползване на обезопасителни колани;
3 – за нередовни пътни документи и
1 – за управление на технически неизправно МПС.

За периода от 10.00 ч. на 21.01. до 3.00 ч. На 22.01.2011 г. територията, обслужвана от Първо РУ “Полиция” е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени районите на 7 учебни заведения и 2 дома за деца лишени от родителски грижи, 2 компютърни зали , 9 заведения за развлечение и хранене; 4 обекта охранявани от частни охранителни фирми; 8 уязвими места. Съставени да 4 акта за установени административни нарушения – два по Закона за българските лични документи и два по Закона за движението по пътищата (единият – на неправоспособен водач). Установени са две непълнолетни лица да присъстват на обществени места след 22.00 ч без придружител.

Други

На 21.01.2011 г. в 23.00 ч на разклона Стара Загора – Казанлък . Мъглиж полицейски екип на Участък “Полиция” – Мъглиж е извършил проверка на автомобил “Форд Транзит”, управляван от Х.С. (58) от с. Николаево, общ.Сливен, пътуващ от с.Петърница общ.Долни Дъбник за с.Николаево, общ.Сливен. Служителите са констатирали, че в автомобила се превозват 18 кози, без необходимите ветеринарни документи и документи за собственост. Уведомени са органите на РВМС. Работата по случая продължава.

На 22.01.2011 г. в участък “Полиция” – Гурково е получено съобщение, че за времето от 20.00 ч на 21.01. до 01,00 ч на 22-01.2011 г. неизвестно лице е срязяло четирите гуми на лек автомобил “Форд”, паркиран на улица в с.Конаре, общ.Гурково и една от гумите на лек автомобил “Опел”, намиращ се на съседната улица. Щети – в процес на изясняване. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава РУ “Полиция”- Казанлък.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиевa
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн