Автомагистрала “Тракия” “изяжда” републиканска пътна мрежа

STZAGORA.NET
Тежките камиони, прекарващи инертни материали за продължението на автомагистрала “Тракия”, минават буквално на всяка втора минута през село Могила, констатира репортерска ни проверка вчера. Според кмета на Могила Минчо Василев, всеки ден от 6.30 часа до смрачаване трафикът през селото е изключително интензивен. На час минавали между 40 и 60 тежко натоварени камиони и гърбиците в началото и края на Могила започнали да се слягат. На много места асфалтът бил напукан, дупки все още нямало, но скоро щели да се появят. Василев каза, че е алармирал общинската администрация по време на един от кметските дни, но му отговорили, че не могат да спрат строежа на магистралата.

По-спокойно е вече в Хан Аспарухово, съобщи кметът Мехмед Мехмед. Камионите вече не минавали през селото и според него материалите се карали от кариера “Дедово”. След продължилия 6-7 месечен тежкотоварен “десант” обаче близо десет километровата отсечка от Братя Кунчеви до Пшеничево била чувствително разбита. Поражения имало и по тротоарите в селото, където често камионите се качвали, за да се разминат.

Така на практика докато магистралата стане готова доста километри от републиканската пътна мрежа ще бъдат разбити. На този етап никой не може да каже кога и с какви средства ще бъдат възстановени те.

Емил НИКОЛОВ
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн