Стрелкови клуб се обяви против отдаването на концесия на общински терен

STZAGORA.NET
“С искането на Стрелкови клуб “Ронин”, на който съм председател, за предоставяне на общински терен за база, не се намирам в състояние на конфликт на интереси”, каза вчера на пресконференция в Стара Загора шефът на общинския инспекторат Методи Марков. Той обясни, че клубът е регистриран като сдружение с нестопанска цел още през 2003 година и се издържал само от членски внос, поради което било безумие да се говори за такъв конфликт.

Марков направи този коментар по повод кандидатстването на СК “Ронин” за стрелковата базата на мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора”, която до този момент се ползва от СК “Рефлекс”. Според него срокът на ползването на тази база е изтекъл отдавна и СК “Ронин” е подал документите си за нея на общо основание както всички други спортни клубове.

“Още на 14 април т.г. подадохме до спортната комисия в Общинския съвет заявление, с което поискахме да ни бъде предоставен за 10 години теренът, който от 2005 година е общинска собственост”, каза още Методи Марков. Той допълни, че от комисията ненадейно и за първи път в историята на спортното движение в Стара Загора са му поискали справка за инвестиционните намерения на клуба, на което той е отговорил с проект за договор с 15 подробни точки за неговите ангажименти. В началото на тази година обаче Марков е получил ново писмо от комисията със същото искане.

“От мен искат за втори път да подам заявление за ползване на базата, което аз ще направя до определената дата – 21 януари”, каза шефът на СК “Ронин” и уточни, че то ще бъде същото, което е подал първия път. Марков изказа своето учудване, че в изработената цялостна спортна стратегия на общината не фигурира неговият клуб, както и другите два стрелкови клуба в Стара Загора – “Стрелба” с президент Николай Далаков, и “Рефлекс” с президент Теньо Маринов.

“В спортната комисия бе издигнато предложението за отдаване на тази база на концесия. Ние сме против това, тъй като първо технологичното време за такъв договор е твърде дълго и второ – ние не искаме да печелим от това, тъй като сме СНЦ”, бе категоричен Марков. Той подчерта, че отдаването на дадена база на концесия не задължава концесионера да развива същата дейност и било твърде възможно градът на липите да остане без такава база, но в замяна на това някой да се сдобие с хотел и паркинг в атрактивна близост до околовръстното шосе на Стара Загора.

“Нашата цел е всеки старозагорец, който има желание да посещава базата, която ние обещаваме да развием, спокойно да може да направи това”, обобщи шефът на общинския инспекторат. Там щяло да се развива и детско-юношески спорт, ловна стрелба и да тренират стрелците на Георги Кочеренко – състезател, който според него е от ранга на олимпийския и световен шампион Таньо Киряков. Методи Марков беше категоричен, че въпросният терен не бива да се отдава на концесия, независимо от апетитните предложения, които могат да се направят.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн